Članek
Novakovič hvali navijače, Okornovi prebili led, Kuhar kratek
Objavljeno Mar 23, 2017

Po koncu tekem 1. kroga Lige Nova KBM za prvaka so svoje misli na spletno stran Kzs.si strnili tudi trenerji.

Dejan Čikić, trener Helios Suns: "Glavni dogovor pred začetkom tekme je bil vzpostavitev agresivne igre in odločen pristop v skoku, obrambi in borbi za posest žoge, a se tega do druge četrtine, v kateri smo zaostanek zmanjšali, žal nismo držali. Tudi v drugem polčasu v tem elementu nismo bili na ravni, na kakršni bi morali biti in mislim, da imamo še precej rezerve. Če želimo prikazati naše košarkarske kakovosti, se moramo tekmecem najprej zoperstaviti z agresivno igro."

Simon Petrov, trener Krke: "Naredili smo svoje, po kar smo prišli. Dokazali smo, da lahko igramo na dosti višji ravni kot na zadnji tekmi v Domžalah. Pomembna zmaga za našo samozavest, a to je le prva tekma in že smo obrnjeni k naslednji."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga: "Iskrene čestitke ekipi Rogaške za prvo zmago v Ligi Nova KBM za prvaka. Slatničani so bili od nas preprosto boljši v vseh elementih igre, in zato so tudi zasluženo zmagali."

Damjan Novakovič, trener Rogaške: "Odlično smo odigrali v obrambi, ob tem pa so imeli košarkarji Zlatoroga slab strelski dan. Zmaga je lepa popotnica za nadaljevanje sezone v Ligi Nova KBM za prvaka. Zahvalil bi se številnim navijačem, ki so nas spodbujali na gostovanju v Laškem."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Prebili smo led. Najbolj pomembno je, da smo Ligo za prvaka začeli z zmago. Sedaj se lahko v miru ozremo naprej. Prve tekme so vedno rizične, saj nikoli ne veš, kaj te čaka po premoru. Nocoj smo bili vseh 40 minut boljši. Današnja tekma bo šla hitro v pozabo, saj nas že v soboto čaka nova preizkušnja."

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele: "Tekmo smo odigrali po svojih najboljših močeh. Čestitam Olimpiji za zmago."

#LigaNovaKBM