Članek
Slovenija brez poškodovanega Randolpha, na Dončića še upajo, Mesi je tu!
Objavljeno Jun 22, 2018

Selektor slovenske moške članske reprezentance Rado Trifunović je na novinarski konferenci predstavil ožji seznam kandidatov, ki bodo začeli priprave na kvalifikacijski tekmi proti Španiji in Črni gori. Na novinarski konferenci sta podaljšanje sodelovanja naznanili generalni sponzor KZS in košarkarskih reprezentanc podjetje Telemach in Košarkarska zveza Slovenije.

TRETJI CIKEL KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2019

Slovenska moška članska reprezentanca bo v ponedeljek začela s pripravami na tretji cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Nasprotnici izbrane vrste aktualnih evropskih prvakov v tretjem ciklu bosta reprezentanci Španije in Črne gore. Slovenija je po štirih tekmah v skupini A na drugem mestu z dvema zmagama in porazoma. Izbrance Rada Trifunovića v četrtek, 28. junija, čaka obračun s Španijo, v nedeljo, 1. julija, pa bo v Stožicah gostovala še reprezentanca Črne gore. Španci s štirimi zmagami zasedajo vrh skupine, Črnogorci so tretji z razmerjem 1:3.

Selektor Trifunović je na ožji seznam uvrstil 15 košarkarjev, tudi Luko Dončića, ki je bil danes ponoči kot 3. izbran na naboru lige NBA s strani Atlanta Hawks, nato pa je moštvo opravilo menjavo in Luko poslalo v Dallas Mavericks. V primerjavi s širšim seznamom je spisek krajši za šest imen. Luka Vončina, Jan Kosi, Blaž Mahkovic in Tadej Ferme se bodo v juliju s člansko B-reprezentanco udeležili turnirja na Kitajskem, Jurij Macura se s slovensko reprezentanco pripravlja na nastop na evropskem prvenstvu divizije B za fante do 20 let, poleg omenjenih pa na seznamu ni tudi novopečenega španskega državnega prvaka Anthonyja Randolpha.

Slovenski dres bodo lahko v kvalifikacijah za SP 2019 prvič oblekli Aleksej Nikolić, Blaž Mesiček in Luka Dončić. Prihod slednjega bo znan v prihodnjih dneh.

Slovenski košarkarji bodo tretji cikel kvalifikacij začeli s svečanim obiskom pri predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju. Slednji je zlatim košarkarjem in članom štaba z evropskega prvenstva 2017 ob največjem uspehu slovenskega športa podelil ""zlati red za zasluge, sedaj pa bo članom #mojtim nagrado tudi osebno vročil. Podelitev zlatega reda bo na sporedu v ponedeljek, 25. junija, ob 11.30. Prireditev pred predsedniško palačo bo javnega značaja. Obiskovalce prosimo, da se zberejo 10 minut pred pričetkom slovesnosti vročitve odlikovanja, ob 11.20, pred Predsedniško palačo.

V drugi del kvalifikacij za SP se uvrstijo prve tri reprezentance iz vsake od osmih skupin.

Zanimanje za vstopnice za obe kvalifikacijski tekmi je izjemno veliko. Za srečanje proti Španije je so na zelenem ringu na voljo zgolj še vstopnice za obema košema. Sicer pa je še vedno možen nakup vstopnic za posamezno tekmo ter paketov vstopnic "3+1""Premium" in "Meet and greet". Novost je paket "Meet and Greet", ki obiskovalcem omogoči prav posebno izkušnjo. Tekmo bodo namreč spremljali iz sedežev ob igrišču, ki bodo v bližini klopi slovenske reprezentance, po tekmi pa so deležni tudi srečanja s člani #mojtim. Poleg tega bodo prejeli še spominsko majico. Za posamezno tekmo je na voljo 25 vstopnic "Meet and greet".

Radovan Trifunović, selektor moške članske reprezentance: "Tako košarkarji kot strokovni štab komaj čakamo, da se začne tretji cikel kvalifikacij za SP. Na spisek za tekmi proti Španiji in Črni gori smo uvrstili 15 košarkarjev. Naša želja sta zmagi na obeh tekmah. Na seznamu ni Anthonyja Randolpha, ki je imel v tej sezoni dve težji poškodbi, med sezono je moral celo na operacijo. V končnici španskega prvenstva je izpustil kar nekaj tekem. Je v obdobju sanacije in vračanja, hrkati pa je po dolgi sezoni izčrpan. Odločili smo se, da Randolpha tokrat ne uvrstimo na seznam, saj želimo, da poškodbo sanira in se pripravi na septembrski cikel."

Edo Murić, slovenski reprezentant: "Pred nami je zadnji cikel v prvem delu kvalifikacij. Pred nami sta dva najtežja nasprotnika v skupini, naša prednost pa bo vsekakor domač teren. Vesel sem, da bom po dolgem času zaigral pred domačo publiko. Vsi že komaj čakamo, da se ponovno zberemo in zaigramo pred polnimi Stožicami. Zavedamo se, da sta pred nami zahtevni tekmi, vendar si želimo dveh zmag. Dokazali smo, da se lahko kosamo z vsemi reprezentancami."

Po predstavitvi košarkarjev, ki bodo slovenske barve branili v 3. ciklu kvalifikacij za SP 2019, sta novo pogodbo o sodelovanju sklenila podjetje Telemach, generalni sponzor KZS, in Košarkarska zveza Slovenije. Za javni podpis sta poskrbela članica poslovodstva družbe Telemach (direktorica razvoja produktov in marketinga) podjetja Telemach Ditka Maučec in predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec.

Ditka Maučec, članica poslovodstva družbe Telemach (direktorica razvoja produktov in marketinga): "Podjetje Telemach je veselo, da se bo ponovno pojavilo na dresih slovenske košarkarske reprezentance. Verjamem, da bomo tudi v bodoče uspešno sodelovali s Košarkarsko zvezo Slovenije na športnih in marketinških področjih. Veselijo nas uspehi, ki so jih slovenske reprezentance dosegale v preteklih letih in verjamem, da se bo ta trend nadaljeval. Verjamem, da bodo slovenski košarkarji tudi v bodoče uspešni in da bo sodelovanje s Košarkarsko zvezo dobro kot je bilo v preteklem obdobju."

Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije: "Hvaležni smo, da imamo že vrsto let ob sebi tako zvestega sponzorja, kot je podjetje Telemach. Prav tako me z veseljem navdaja, da se je sponzorstvo nadgradilo in se je vložek povečal. S tem nas je podjetje Telemach obvezalo, da moramo biti tudi v bodoče uspešni. Prva naloga članske reprezentance je uvrstitev na svetovno prvenstvo. Verjamem, da bomo tudi vnaprej uspešno sodelovali s podjetjem Telemach."

#Reprezentanca