Članek
Bečirović napoveduje zmago Olimpije, Džikić pa dopolnjeno izdajo Krke
Objavljeno Mar 28, 2015
V 2. kolu Lige Telemach za prvaka bo še drugič v tednu dni na sporedu veliki slovenski derbi med Unionom Olimpijo in Krko. Tekmo poslednjega kola ABA Lige so dobili Ljubljančani, zmagi na prejšnjih dveh derbijih pa so se veselili Novomeščani. Tekmo bo ob 19:15 prenašala tudi RTV Slovenija.
foto: abaliga.com
foto: abaliga.com

Zanimivo bo tudi v Grosupljem, kjer se bo četrt ure pred tem začelo srečanje med Grosbasketom in Zlatorogom. Obe ekipi sta v prvem kolu lige za prvaka doživeli poraz, obračun za prvo zmago pa bomo prenašali tudi v brezplačnem spletnem prenosu na kzs.si.

Liga za prvaka, 2. kolo

Sobota, 28. marec: Rogaška - Tajfun (19:00)

Damjan Novaković, trener Rogaške: "V Rogaški se nam obeta lokalni derbi, ki bo pritegnil ogromno navijačev in simpatizerjev obeh klubov. Igramo proti ekipi, ki nas je kot edina dvakrat premagala in je bila pravi hit pravega dela Lige Telemach. Iz tega vidika bodo Šentjurčani nastopali v vlogi favorita, po drugi strani pa smo mi začeli ligo za prvaka z zmago, oni pa s porazom, kar nam prinaša psihološko prednost. Pričakujem zanimivo in izenačeno tekmo, ki se bo reševala v zadnjih minutah."

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Rogaška se je v primerjavi z našima prvima medsebojnima tekmama močno okrepila in je trenutno ena boljših napadalnih ekip v Ligi Telemach. Še posebej so Slatinčani nevarni z metom za tri točke, pri katerem so v zadnjem obdobju še posebej uspešni. Kakorkoli že, mi se na tekmo pripravljamo kot na vsako do sedaj in že komaj čakamo soboto, saj gre tukaj za pravi lokalni derbi, ki verjamem, da bo dvorano napolnil do zadnjega kotička."


Grosbasket - Zlatorog (19:00)

Teo Hojč, trener Grosbasketa: "Ena bolj prijetnih značilnosti Lige Telemach za prvaka je, da se tekme proti odličnim moštvom vrstijo ena za drugo zelo hitro. Tako kot vse ekipe je tudi Zlatorog ekipa, ki igra košarko na visokem nivoju in cilja na najvišja mesta. Mi poskušamo igrati na enakem nivoju kot smo tudi brez Željka Zagorca, kar absolutno ni enostavno, a fantje so se pogumno postavili po robu Olimpiji in enako od njih pričakujem tudi na sobotni tekmi."

Predrag Milović, trener Zlatoroga Laško: "Grosbasket je ena odličnih ekip v Ligi Telemach, zato nas čaka zelo težko delo, če želimo priti do prve zmage. Morali bomo spremeniti pristop do tekme ter od samega začetka igrati dobro v obrambi, tako kot se spodobi. Naš napad za enkrat deluje odlično."


Union Olimpija - Krka (19:15)

Memi Bečirović, trener Union Olimpije: "Čaka nas veliki derbi, drugi v tednu dni. Pričakujem težko tekmo, ki bo s psihološkega vidika nekoliko lažja za nas, saj smo nazadnje zmagali in s tem razbili urok. A derbi je derbi. Krkaši se bodo zagotovo dobro pripravili na nas. Tudi ekipa se jim sestavlja. Hukić je že igral in pričakujem, da bo tudi proti nam. Pričakujem dobro tekmo, na katero vabim gledalce, saj vsak derbi s Krko ponuja kvalitetno tekmo, s košarko na visokem nivoju. Pred srečanjem v naši ekipi nimamo težav s poškodbami. Pričakujem zmago, saj igramo na domačem terenu, kjer nikomur ne želimo prepustiti te prednosti."

Aleksandar Džikić, trener Krke: "Pred sedmimi dnevi smo že igrali z Olimpijo v drugemu tekmovanju. Tista tekma je imela drugačne vložek od te, ki je pred nami. Nastopili bomo v dopolnjeni izdaji, bomo videli, kako bomo sedaj videti."

1. Rogaška 1 1 0 99:89 2
2. Krka 1 1 0 88:78 2
3. Union Olimpija 1 1 0 64:56 2
4. Grosbasket 1 0 1 56:64 1
5. Tajfun 1 0 1 78:88 1
6. Zlatorog 1 0 1 89:99 1

Liga za obstanek, 2. kolo Sobota, 28. marec: Maribor Nova KBM - Helios (18:00)

Andrej Kuzma, trener Maribora Nove KBM: "Helios je med sezono sestavil odlično ekipo ter jo nadgradil z vrhunskim trenerjem. Če želimo takšnega nasprotnika premagati, bomo morali ponoviti fanatično borbenost iz sredine tekme in jo nadgraditi s še bolj konkretnim ter hrabrim napadom."

Gašper Okorn, trener Heliosa Suns: "V Mariboru smo se enkrat že zelo opekli, v preteklem kolu pa je tam spodletelo tudi Šenčurjanom. To sta dovolj veliki opozorili, zato se resno pripravljamo na tekmo. Če želimo ostati v borbi za četrtfinale, se moramo z gostovanja vrniti z zmago. Nikakor nam ne bo lahko, saj se je mariborski klub okrepil in pred domačo publiko na zadnji tekmi pokazal veliko mero borbenosti. Čaka nas težko delo, a mislim, da smo sposobni doseči zmago, za katero bomo storili vse."


Elektra Šoštanj - Hopsi Polzela (19:00)

Boštjan Kuhar, trener Elektre Šoštanj: "Igramo proti ekipi, ki goji hitro košarko. Za nas bo to ena odločilnih tekem v Ligi Telemach za obstanek. Tudi meni osebno bo zelo zanimiv občutek igrati proti ekipi, v kateri sem preživel skoraj 23 let."

Vladimir Rizman, trener Hopsov Polzele: "Pred nami je lokalni derbi. Tekma bo izredno težka za obe ekipi, saj so Šoštanjčani krepko izgubili v gosteh, mi pa doma. Na tem srečanju se bomo tako reševali oboji. Kot sem dejal že poprej, na takšnih derbijih položaj ekip na lestvici ni pomemben. Tu šteje le dnevna forma in volja. Če bo naša volja takšna, kot proti Portorožu, potem se nam slabo piše. Upam, da nas je tista tekma prizemljila ter da bomo tokrat prikazali drugačen odnos. Upam, da tekma mine brez izgredov in naj zmaga boljši."


Šenčur GGD - Portorož (20:00)

Igor Kešelj, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: "Po odigranem prvem kolu smo poravnali vse račune, tako da se sedaj borba za prvi dve mesti v ligi za obstanek začenja znova. Verjamem v svoje fante in upam, da so po porazu v Mariboru strnili glave in da bomo našo igro premaknili v prestavo višje. Proti zelo izkušeni ekipi Portoroža, ki v zadnjem času igra zelo dobro, bomo poskušali dati vse od sebe in se tako prebiti do prve zmage v drugem delu Lige Telemach."

Konstantin Subotić, trener Portoroža: "Dobro vemo, kaj pomeni tekma v Šenčurju in na kakšen način igrajo naši nasprotniki. V svoji dvorani že dolgo niso doživeli poraza, zato bo za presenečenje potrebno prikazati zares dobro igro, pomembna pa bo vsaka žoga. Tudi tokrat ne bomo mogli računati na Saša Ožbolta."

1. Portorož 11 7 4 845:775 18
2. Šenčur GGD 11 7 4 809:764 18
3. Helios Suns 11 7 4 858:822 18
4. Hopsi Polzela 11 7 4 892:857 18
5. Maribor Nova KBM 11 5 6 794:826 16
6. Elektra Šoštanj 11 0 11 725:879 11
#LigaNovaKBM