Članek
Rogaška v Novem mestu, Olimpija po maščevanje v Laško
Objavljeno Apr 01, 2015
Sreda v Ligi Telemach prinaša tekme 3. kola drugega dela. V ligi za prvaka si bosta v Novem mestu nasproti stali Krke, ki je na zadnji tekmi v zadnjih sekundah doživela poraz proti Union Olimpiji, ter Rogaške, ki še ne pozna poraza.
foto: kk zlatorog
foto: kk zlatorog

Ob 19. uri se bo v Šentjurju začel obračun domačega prvoligaša z Grosbasketom, uro za tem pa še srečanje med Zlatorogom in Union Olimpijo. Tekmo iz Laškega bo na svojem drugem programu prenašala TV Slovenija.

Tekmovanje se bo nadaljevalo tudi v ligi za obstanek. Helios pričakuje Šenčurjane (19.00), Hopsi Maribor Novo KBM (19.00), Elektra, ki je v soboto dosegla prvo zmago v sezoni, pa bo gostovala pri Portorožu.

Liga Telemach za prvaka, 3. kolo Sreda, 1. april: Krka - Rogaška (18:30) / spletni prenos

Aleksandar Džikić, trener Krke: "Z Rogaško smo odigrali že dve zanimivi tekmi. Je dobro moštvo, popolnjeno na vseh mestih, in to dokazujejo tudi z rezultati. Mi želimo prikazati podobno predstavo kot na zadnjih dveh tekmah."

Damjan Novaković, trener Rogaške: "Krka počasi kompletira ekipo in v ligi za prvaka igra neprimerno bolje kot v prvem delu Lige Telemach. Zato nas čaka težka naloga, da se zoperstavimo domačinom. Mi bomo nastopili v popolni postavi. Pripravljeni smo na Krkino igro ter njene posameznike. Nimamo le definitivnega recepta za novomeško Maradono Armsteada, ki je uničeval že veliko boljše ekipe od naše. Kakorkoli, naredili bomo vse, da Krko čim dlje držimo v negotovosti."


Tajfun - Grosbasket (19:00)

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Grosbasket je to sezono sestavil zelo izkušeno ekipo in ni naključje, da se nahaja tam, kjer se. Pred Ligo Telemach za prvaka, v kateri se se do sedaj dobro upirali Union Olimpiji in premagali Zlatorog, so se Grosupeljčani še dodatno okrepili, tako da je pred nami zagotovo težka tekma."

Teo Hojč, trener Grosbasketa: "Na gostovanju v Šentjurju ni lahko niti večjim klubom, kljub temu se bomo poskusili postaviti po robu hitu sezone in biti enakovreden tekmec. Širok nabor kvalitetnih igralcev in timska igra so glavne karakteristike Tajfuna, ki igra košarko na visokem nivoju. Vsaka tekma v Ligi Telemach za prvaka je nov izziv za nas in tako je bomo tudi vzeli."


Zlatorog - Union Olimpija (20:00) / RTV SLO 2

Predrag Milović, trener Zlatoroga Laško: "Union Olimpija je na tej tekmi absolutna favoritinja. Mi plačujemo davek majhnega števila igralcev ter ritma tekem sreda-sobota. Tudi na tej tekmi bomo igrali brez kapetana Gorana Juraka, kateremu se je na listi poškodovanih košarkarjev pridružil še Sašo Zagorac, ki je poškodovan igral že na gostovanju v Grosupljem, tudi tokrat pa obstajajo minimalne možnosti, da nam pomaga po svojih močeh. Ne glede na vse se bomo s fanti skušali zoperstaviti nasprotnikom po najboljših močeh."

Memi Bečirović, trener Union Olimpije: "Čaka nas specifična tekma. Po polfinalnem porazu v Pokalu Spar verjamem, da bomo dovolj motivirani, da se Laščanom zanj oddolžimo. Zlatorog je v dosedanjem delu Lige Telemach dokazal, da je nevaren nasprotnik. Še posebej dobro, navdihnjeno igra doma, zato tekma ne bo lahka. Moramo se dobro pripraviti. Ne glede na dva poraza v ligi za prvaka gre še vedno za nevarno moštvo, z dobrim trenerjem, ki ve, kaj želi."

1. Rogaška 2 2 0 170:155 4
2. Union Olimpija 2 2 0 152:142 4
3. Grosbasket 2 1 1 137:127 3
4. Krka 2 1 1 174:166 3
5. Tajfun 2 0 2 144:159 2
6. Zlatorog 2 0 2 152:180 2

Liga za obstanek, 3. kolo

Sreda, 1. april: Helios Suns - Šenčur GGD (19:00)

Gašper Okorn, trener Heliosa Suns: "Šenčur je v rednem delu pokazal, da gre za izkušeno moštvo, ki je bilo na pragu Lige Telemach za prvaka. Njegov start v ligo za obstanek nas nikakor ne sme zaslepiti in uspavati. Tekmo moramo pričakati s pravim pristopom in osredotočeno. Potrebno se je zavedati, da ima nasprotnik tako izkušene igralce, da ti lahko košarko igrajo tudi v temi."

Igor Kešelj, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: "O ekipi Heliosa Suns, ki zadnje čase žanje same zmage, ni potrebno posebej izgubljati besed. Gre za dobro moštvo, ki je po mojem mnenju najboljše v Ligi Telemach za prvaka in bo neugodno tudi za tekmece iz zgornjega dela. Mi se v zadnjem času ne sestavimo, ne odigramo tako kot bi morali in znamo. V sredo bomo dali vse od sebe, da poskusimo znova zaigrati po starih notah."


Hopsi Polzela - Maribor Nova KBM (19:00)

Vladimir Rizman, trener Hopsov Polzele: "Pred nami je tekma, ki jo je potrebno dobiti. Mariborčani so se vidno okrepili, zato nas čaka izredno težka tekma. Sploh zaradi našega psihološkega stanja in manjšega padca v formi. Naredili bomo vse, da zmaga ostane na Polzeli."

Andrej Kuzma, trener Maribora Nove KBM: "Hopsi gojijo zelo atipično igro z odlično tranzicijo, hitrimi meti ter dosti improvizacije. Važno bo, da ohranimo trezno glavo in ne pademo v njihov mlin. Karakter naše ekipe bo na težki preizkušnji."


Portorož - Elektra Šoštanj (20:30)

Konstantin Subotić, trener Portoroža: "S prihodom novincev in z zmago na lokalnem derbiju je Elektra prebila psihološko mejo in tako postala še bolj neugoden nasprotnik. Čaka nas težko delo, a dali bomo vse od sebe, da pridemo do nove zmage."

Boštjan Kuhar, trener Elektre Šoštanj: "Tekma proti Portorožu, ki iz tekme v tekmo igra bolje, je za nas zelo pomembna. Poskušali bomo narediti vse, da pripravimo presenečenje."

1. Portorož 12 8 4 915:844 20
2. Helios Suns 12 8 4 943:885 20
3. Šenčur GGD 12 7 5 878:834 19
4. Hopsi Polzela 12 7 5 963:932 19
5. Maribor Nova KBM 12 5 7 857:911 17
6. Elektra Šoštanj 12 1 11 800:950 13
#LigaNovaKBM