Članek
"Ne boj, mesarsko klanje" čaka brata Dragić v zaključku sezone
Objavljeno Apr 03, 2015
Le še sedem tekem je ostalo moštvu Miami Heat do zaključka rednega dela Lige NBA. Prostora za "kikse" ni več, saj bo borba za mesta v končnici, ki ga Vročica trenutno še za las drži, izjemno zanimiva in krčevita. Za tri mesta med 6. in 8. se namreč bori dvakrat toliko ekip - se pravi šest.
foto: nba.com/heat
foto: nba.com/heat
Moštvo Gorana in Zorana Dragića je po porazu v Clevelandu zasedlo 8. mesto, izkupiček pa je povsem identičen z deveto-uvrščenim Bostonom (34/41), in za poraz slabši od sedmega Brooklyna (34/40). Z dvema zmagama manj sledita še dva kandidata za morebitno napredovanje - Charlotte in Indiana. Milwaukee na šestem mestu je še zadnja ekipa, ki bi jo lahko ta moštva ujela, na koncu ima namreč 37 zmag in 38 porazov. Lestvica, vzhod: 1. Atlanta (56/19) 2. Cleveland (49/27) 3. Toronto (45/30) 4. Chicago (45/30) 5. Washington (42/33) 6. Milwaukee (37/38) 7. Brooklyn (34/40) 8. Miami (34/41) — 9. Boston (34/41) 10. Charlotte (32/42) 11. Indiana (32/43) Trikrat v gosteh, štirikrat doma Miami do konca sezone, zaključi se 13. aprila, trikrat gostuje in štirikrat igra pred domačo publiko. Odpravil se bo v Detroit, Indiano in Philadelphio, pričakal pa Charlotte, Chicago, Toronto in Orlando. Na prvi pogled razpored ni pretežak, a tu sta obračuna z neposrednima tekmecema Indiano in Charlotteom, ki bosta izjemnega pomena. V primeru, da Dragića in soigralci dobijo ti dve tekmi in še tri proti slabše postavljenim franšizram (Detroit, Orlando in Philadelphia), uvrstitev v končnico ne bi smela biti pod vprašajem.
6. Milwaukee 7. Brooklyn 8. Miami 9. Boston 10. Charlotte 11. Indiana
@Boston vs. Toronto @Detroit vs. Milwaukee @Indiana vs. Charlotte
vs. Orlando @Atlanta @Indiana @Toronto vs. Philadelphia vs. Miami
vs. Cleveland vs. Portland vs. Charlotte @Detroit @Miami @New York
@New York vs. Atlanta vs. Chicago @Cleveland vs. Toronto @Detroit
vs. Brooklyn vs. Washington vs. Toronto vs. Cleveland @Atlanta vs. Oklahoma
@Philadelphia @Milwaukee vs. Orlando vs. Toronto @Detroit vs. Washington
vs. Boston vs. Chicago @Philadelphia @Milwaukee vs. Houston @Memphis
/ vs. Orlando / / @Toronto /
 Gogi playoff okusil le pred petimi leti Goran Dragić je v svoji 7-letni NBA karieri v končnici nastopil enkrat - leta 2010, ko je s Phoenixom v finalu zahodne konference moral z 2:4 priznati poraz kasnejšim prvakom LA Lakers. Sonca so predtem z metlo odpravila San Antonio in ravno na tretji tekmi te serije je Goran uprizoril svoj znameniti šov v zadnji četrtini. V tem delu igre je namreč dosegel kar 23 izmed skupno 26 točk in prvič v najmočnejši ligi na svetu resno opozoril nase.

#LigaNBA