Članek
Telemach: Štajerski derbi v Laškem, dolenjski v Grosupljem
Objavljeno Apr 08, 2015
4. kolo Lige Telemach za prvaka prinaša tekmo med Unionom Olimpijo in Rogaško, v Laško prihaja hit prvega dela - Tajfun, za konec pa se bosta v grosupeljski dvorani Brinje pomerila domači Grosbasket in Krka. Rogaška, Ljubljančani in Novomeščani so na vrhu razpredelnice z dvema zmagama in porazom, preostala tri moštva imajo na kontu eno zmago.
foto: KZS
foto: KZS
Liga Telemach za prvaka, 4. kolo Sreda, 8. april: Union Olimpija - Rogaška (17:00)

Memi Bečirović, trener Union Olimpije: "Rogaška je neugodna ekipa, z izkušenim trenerjem, ki spreminja taktične variante. Na to se moramo pripraviti. Po porazu v Laškem nimamo več pravice do spodrsljaja. V košarki ni velike razlike med ekipami. Morali bomo biti kar se da osredotočeni ter se potruditi, da dobimo to tekmo."

Damjan Novaković, trener Rogaške: "Union Olimpija je na domačem parketu absolutna favoritinja. Naše morebitne možnosti za presenečenje zmanjšuje njen poraz v zadnjem kolu Lige Telemach za prvaka v Laškem, saj bodo njeni košarkarji zagotovo dodatno motivirani. Ne glede na vse bomo mi skušali odigrati po najboljših močeh in dati vse od sebe. Kaj nam bo to prineslo, bomo videli po tekmi."


Zlatorog - Tajfun (19:00) spletni prenos

Predrag Milović, trener Zlatoroga Laško: "Pred nami je lokalni štajerski derbi. To bo za našo ekipo izredno pomembna tekma. Z zmago bi potrdili uspeh proti Union Olimpiji, po drugi strani pa nas čaka obračun s hitom te sezone Lige Telemach. Čaka nas torej zelo težka tekma, a verjamem, da bomo v Treh lilijah zmago slavili mi."

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Pred nami je lokalni derbi proti ekipi, ki ima v svojih vrstah nekaj izjemnih posameznikov, ki so zelo dobro vodeni. Svojo kvaliteto so pokazali tudi v zadnjem kolu, ko so že drugič v tej sezoni premagali Union Olimpijo. Pred nami je zato težka in zanimiva tekma."


Grosbasket - Krka (21:00) spletni prenos

Teo Hojč, trener Grosbasketa: "Gre za drugačno Krko kot je bila v prvem delu Lige Telemach in smo jo na prvi tekmi sezone premagali. Novomeščani so dvignili svojo igro na višji nivo, mi temu rečemo evropski nivo, tudi na domačih parketih. Mi nimamo toliko kvalitetnega kadra kot oni, imamo pa svoje kvalitete in plan kako se postaviti proti takemu nasprotniku. Želimo si biti enakovreden nasprotnik in prikazati dobro igro. Mislim, da smo tega sposobni."

Aleksandar Džikić, trener Krke: "Grosbasket ima izkušeno in čvrsto centrsko linijo. Novi igralec se je hitro vklopil v moštvo in to je najbolj očiten dokaz, da je kakovosten. Imajo odličnega organizatorja igre, ki drži vse niti v svojih rokah, in zelo pomembno je, da vsako njegovo nalogo v vsakem trenutku čim bolj otežimo."

1. Krka 3 2 1 252:234 5
2. Union Olimpija 3 2 1 231:229 5
3. Rogaška 3 2 1 238:233 5
4. Grosbasket 3 1 2 201:212 4
5. Tajfun 3 1 2 229:223 4
6. Zlatorog 3 1 2 239:259 4

Liga za obstanek, 4. kolo

Sreda, 8. april: Maribor Nova KBM - Portorož (19:00)

Andrej Kuzma, trener Maribora Nove KBM: "Portorož igra zares odlično in je v zmagovalnem nizu, posledično pa tudi favorit te tekme. Mi želimo čim dražje prodati svojo kožo, predvsem pa pred domačimi gledalci pokazati več kot na Polzeli."

Konstantin Subotić, trener Portoroža: "Maribor Nova KBM je dobro okrepil svoje vrste. Sokolov in Ruphin tvorita vsestranski dvojec, na katerega bo potrebno usmeriti največ pozornosti, ne smemo pa pozabiti niti na ostale igralce. Moramo kontrolirati vsako žogo in omejiti napadalni skok nasprotnika. V dvorani Tabor ni enostavno igrati, zato bo treba dati vse od sebe, da bi prišli do nove zmage."


Helios Suns -Hopsi Polzela (19:00)

Gašper Okorn, trener Heliosa Suns: "Čaka nas težko delo, le želimo doseči zastavljen cilj. prva ovira so Hopsi. Ne bo nam lahko, a enostavno moramo zmagati. Igrali bomo pod pritiskom, a s tem se bo treba spoprijeti. Po porazu s Šenčurjani smo padli v luknjo in le zmaga nam bo pomagala, da se spet sestavimo."

Vladimir Rizman, trener Hopsov Polzele: "Helios Suns se je po domačem spodrsljaju na zadnji tekmi zagotovo dobro pripravil na nas. Domžalčani so favoriti, mi pa po zmagi proti Mariborčanom na gostovanje odhajamo odigrat dobro tekmo. Uspeli smo si nekoliko dvigniti samozavest, med vikendom tudi dobro odigrali prijateljsko tekmo, zato mislim, da je obdobje našega ostrostrelskega posta za nami. V Domžalah bomo skušali presenetiti, kar bo izredno težko, a dokler bo trajala tekma, bomo iskali svoje priložnosti."


Šenčur GGD - Elektra Šoštanj (20:00)

Igor Kešelj, trener Šenčurja Gorenjska gradbena družba: "Ekipa Elektre ima na svojem računu resda le eno zmago, a nas to niti slučajno ne sme zaslepiti. Želimo si, da tudi tokrat odigramo zavzeto in disciplinirano kot na zadnji tekmi proti Heliosu. Žal bomo nastopili v okrnjeni zasedbi, saj mora Jaka Zagorc na operacijo kile in je tako za nas izgubljen do konca sezone, Dejan Mlakar pa je utrpel poškodbo mišice na zadnji tekmi v Domžalah in mora še počivati."

Boštjan Kuhar, trener Elektre Šoštanj: "Gostujemo pri izkušeni, močni in kvalitetni ekipi. Šenčurjani so to dokazali proti Heliosu. Pričakujem trdo tekmo, kdo bo njen zmagovalec, pa bomo videli v sredo."

1. Portorož 13 9 3 999:914 22
2. Helios Suns 13 8 5 1031:977 21
3. Šenčur GGD 13 8 5 970:922 21
4. Hopsi Polzela 13 8 5 1037:993 21
5. Maribor Nova KBM 13 5 8 918:985 18
6. Elektra Šoštanj 13 1 12 870:1034 14
#LigaNovaKBM