Članek
Mesec dni do začetka Samsung DP košarke 3x3
Objavljeno May 12, 2015
Na ponedeljkovi novinarski konferenci Lige Telemach so načrte pred novo sezono predstavili tudi organizatorji Samsung državnega prvenstva košarke 3x3. Ta se bo s prvim kvalifikacijskim turnirjem začel v soboto, 13. maja, na Stritarjevi ulici v Ljubljani.

ulicna kSi že prijavil svojo ekipo?

Letošnja sezona bo že 12. zapovrstjo. Po gostovanju v prestolnici bo karavana svojo pot nadaljevala v Dolenjski prestolnici. "27. junija bomo gostovali na novomeškem Novem trgu, ki je letos ena izmed novih lokacij, sicer pa se je državno prvenstvo v ulični košarki tu že igralo. Ob 650. obletnici Novega mesta se nam obeta res pravi spektakel," je na druženju z novinarji zatrdil vodja Samsung državnega prvenstva košarke 3x3 Vlado Krivokapić in dodal: "Tretji kvalifikacijski turnir bo 11. julija nato gostil Tartinijev trg v Piranu, ki je povsem novo prizorišče, na katerem si dodatnega obiska obetamo zaradi same bližine morja in dejstva, da gre za enega najlepših trgov v Sloveniji. Zadnji regionalni turnir bo v času festivala Pivo in cvetje potekal na Trubarjevem nabrežju v Laškem, finale pa 15. avgusta tradicionalno sledi na Kongresnem trgu v Ljubljani."

Organizatorji so v tej sezoni znova poskrbeli za nekaj novosti. Ena izmed njih je nova tekmovalna kategorija fantov U21. Ta bo ena izmed šestih (fantje U15 in U18, člani, rekreativci, ženske), v kateri boste lahko ljubitelji košarke nastopali v tem poletju. "S to kategorijo bi radi ublažili preskok med dosedanjima mejnima kategorijama fantov U18 in članov," doda Krivokapić.

Za konec se je slednji dotaknil še izjemno uspešnega minulega leta, v katerem je Slovenija osvojila kar štiri srebrne medalje na največjih tekmovanjih. "Veseli nas, da je poleti v Samsung državno prvenstvo košarke 3x3 vključenih kar nekaj prvoligaških igralcev, ki zagotovo dvigujejo kvaliteto samega tekmovanja. To potrjujejo tudi uspehi naših reprezentanc. V letu 2014 sta se moška in ženska reprezentanca iz evropskega prvenstva vrnili s srebrnima medaljama, po dveh srebrnih kolajnah pa smo segli tudi v individualnih kategorijah na olimpijskih igrah mladih v Nanžingu. Tudi to je velik dosežek za slovensko košarko," je zaključil.

Prijave za nastopanje na turnirjih Samsung državnega prvenstva košarke 3x3 se že zbirajo. Vsi ljubitelji košarke se lahko prijavite preko spletnega obrazca, ki ga najdete na kzs.si/3x3/prijava.


TURNIRJI SAMSUNG DRŽAVNEGA PRVENSTVA KOŠARKE 3x3:

  • 13. 6. - Ljubljana, Stritarjeva ulica
  • 27. 6. - Novo mesto, Novi trg
  • 11. 7. - Piran, Tartinijev trg
  • 18. 7. - Laško, Trubarjevo nabrežje
  • 15. 8. - Ljubljana, Kongresni trg
#NižjeSlovenskeLige