Članek
Domžalčanke na zadnji letošnji tekmi boljše od Mariborčank

Domžalčanke presenetile favorizirane Mariborčanke

Objavljeno Dec 24, 2015

Košarkarice Domžal se od leta 2015 poslavljajo s presenetljivo zmago proti Mariboru. Na gostovanju v štajerski prestolnici so bile od gostiteljic boljše s 70:81.

Na tekmi, ki je bila zaradi izrednih sobotnih prometnih razmer prestavljena na sredo, so Mariborčanke veljale za favoritinje, četudi so nastopile brez ene svojih ključnih košarkaric Maje Drozg, ki ima težave s hrbtom. A domžalska zasedba, za katero je to sicer druga zmaga, a prva dosežena na igrišču (Odeja je izstopila iz lige), je imela svoje načrte. Začetek je bil še izenačen, nato pa so gostje kaj hitro stopile v ospredje in vodile praktično celotno tekmo.

[caption id="attachment_35340" align="aligncenter" width="448"]Domžale_Maribor (foto: KZS)[/caption]

Ob koncu osme minute je bilo že 22:10, Mariborčankam pa se je v nadaljevanju po večjih zaostanku vselej uspelo približati. Sredi 29. minute je Naja Gerič s črte prostih metov izid poravnala na 55. točko, a so Domžalčanke tudi tedaj imele pripravljen odgovor. Anja Ilievski in Tamara Grabovica sta poskrbeli za pobeg na 67:59, kar je bilo dovolj za miren zaključek srečanja.

V domači zasedbi je bila na koncu z 22 točkami najuspešnejša Simona Kuzma. Na drugi strani je 27 točk ob štirih podajah dosegla Anja Ilievski, 15 točk in šest podaj pa je dodala Urška Serdinšek Betlehem.

Košarkarice naslednje tekme državnega prvenstva čakajo šele 16. januarja prihodnje leto. Vmes bodo vse prvoligaške ekipe zaigrale v 2. krogu pokalnega tekmovanja, ki bo dal imena udeleženk zaključnega turnirja najboljše četverice. Pari so Jasmin Sport Ledita : Triglav, Konjice : Maribor, Ježica : Grosuplje in Domžale : Athlete Celje. Prve tekme bodo na sporedu 6., povratne pa 9. januarja.

1. SKL ZA ŽENSKE, 7. KOLO:

Sreda, 23. decembra:

Maribor : DOMŽALE 70:81 (15:22, 24:22, 16:15, 15:22) Maribor: Kuzma 22, Dover 17 Domžale: Ilievski 27 (4 podaje), Serdinšek-Betlehem 15 (6 podaj)

STATISTIKA

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Sergej Ravnikar, trener Maribora: "Po porazu smo nekoliko razočarani. Čestitke ekipi Domžal, ki je imela več volje ter želje kot mi."

Vlado Velikonja, trener Domžal: "Obe ekipi sta bili oslabljeni, a smo bili priča dinamični, lepi in borbeni tekmi, katero smo tokrat kontrolirali s potrpežljivo igro. Naše punce so pokazale pravi karakter in se zasluženo veselile prve ligaške zmage. Prav tako pohvala domači ekipi za korektno igro. Srečno v novem letu vsem in lepe praznike."

Že odigrano, sobota, 19. decembra:

ATHLETE CELJE : Grosuplje 96:75 (17:20, 30:21, 21:20, 28:14)

VEČ O TEKMI

Odeja : TRIGLAV 0:20

 

Lestvica

#ŽenskaKošarka