Članek
Domžalčanke namučile nerazpoložene Triglavanke

Končano je predzadnje, 9. kolo prvega dela državnega prvenstva za košarkarice...

Objavljeno Jan 25, 2016
Končano je predzadnje, 9. kolo prvega dela državnega prvenstva za košarkarice. Ekipi Triglava in Grosupljega sta upravičili vlogo favorita, a obe doživeli dober odpor tekmic. Gorenjke so na koncu z 58:44 ugnale Domžalčanke, Dolenjke pa 65:45 Mariborčanke. Triglav

Triglavanke so se po bolečem porazu v Superligi ženske jadranske lige, v zadnjih minutah je v četrtek Čelik zmagal s 63:60, uspele pobrati, a njihova igra tokrat ni bila prava. Trener Gašper Sluga je pri svojih varovankah pogrešal energijo, kar se je odražalo tudi na parketu. Domžalčanke so to spretno izkoristile in bile v uvodnih 13 minutah povsem enakovredne tekmice. Po vodstvu z 12:11 je nato kranjski klub nasprotnicam ušel z osmimi zaporednimi točkami, s podobno prednostjo pa nato tekmo odigral do konca.

"Razen padca zbranosti v drugi četrtini smo bili v obrambi zelo konsistentni in če ne bi imeli tako poraznega izkoristka meta, bi bila tekma še bolj napeta. Ve se, kako kvalitetna je ekipa Triglava, zato moram mojim puncam čestitati za prikazano, domači ekipi pa za zmago," je bil po tekmi svoje varovanke pohvalil domžalski trener Vlado Velikonja. Njegova ekipa je tekmo končala brez zadete trojke (0/12), zgrešila 12 prostih metov (16/28), izgubila 30 žog, skok pa dobila s 47:45.

Pri Triglavu, ki s sedmo zmago ostaja na drugem mestu lestvice, je bila Sandra Jevtović edina košarkarica z dvomestnim številom točk (12). Na drugi strani se je izkazala Eva Stefanoski, ki je ob 13 točkah zbrala prav toliko skokov.

Dober odpor so znova pokazale tudi Mariborčanke, ki pa so znova imele sape le za prvi polčas. Tokrat so gostile Grosupeljčanke, za katere je bila to prva tekma državnega prvenstva po 19. decembru. Dolenjska zasedba, ki je v tem premoru ostala še brez druge Američanke Shaune Terry, je po 10 minutah vodila s 25:15, a nato prikazala popolnoma drugačen obraz. Mariborska vrsta je drugi del dobila z 11:4, se do odmora približala na 26:29, v nadaljevanju pa jim je nato proti boljši obrambi gostij pošla sapa. Grosuplje je slavilo zmago s 65:45.

V soboto, 30. januarja, sledi še zadnje dejanje prvega dela. V 10. kolu se bodo Mariborčanke gostovale pri Athletu v Celju, V Grosupljem pa bo moč spremljati dvoboj med domačo ekipo ter Triglavom. Celjanke in Grosupeljčanke se bodo prej srečale še na prvi tekmi razigravanja za razvrstitev od 7. do 10. mesta v regionalni ligi MŽRKL.

1. SKL ZA ŽENSKE, 9. KOLO:

Sobota, 23. januarja:

TRIGLAV : DOMŽALE 58:44 (8:10, 12:3, 22:19, 16:12) Jevtović 12, Jesenšek 9; Stefanoski 13 (13 skokov), Brekalo 9 (9 skokov).

STATISTIKA

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Gašper Sluga, trener Triglava: "Našim igralkam čestitam za zmago, nasprotnicam pa za prikazano energijo. Energijo, ki je pri naših igralkah manjkala. Potem pride do verižne reakcije in zgrešiš še tisto, kar sicer ne. Zahvaljujoč solidni obrambi je zmaga kljub vsemu zaslužena."

Vlado Velikonja, trener Domžal: "Razen padca zbranosti v drugi četrtini smo bili v obrambi zelo konsistentni in če ne bi imeli tako poraznega izkoristka meta, bi bila tekma še bolj napeta. Ve se, kako kvalitetna je ekipa Triglava, zato moram mojim puncam čestitati za prikazano, domači ekipi pa za zmago."

MARIBOR : GROSUPLJE 45:65 (15:25, 11:4, 13:19, 6:17) Kuzma 17, Dover 9 (7 skokov); Abramovič (6 skokov, 4 prid. žoge) in Klavžar (10 skokov) po 12.

STATISTIKA

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Sergej Ravnikar, trener Maribora: "S prvim polčasom sem zadovoljen, igrali smo solidno obrambo. V nadaljevanju nam potem zmanjka moči. Delno se tudi poznalo, da smo igrali brez obolele Tine Cvijanovič. Naše mlajše igralke v igro vstopajo s strahom, zato od sebe ne dajo tistega, kar pričakujemo. Ni bilo potrebno, da je bila na koncu razlika 20 točk."

Slavko Duščak, trener Grosupljega: "Prvo četrtino smo odigrali dobro, v drugi pa je sledil nerazumen padec v naši igri. V obrambi je bila zbranost slaba, to pa se je preneslo tudi v napad. V drugem polčasu smo strnili vrste in pripeljali tekmo tja, kamor smo želeli. Poznalo se nam je, da so nas pestile poškodbe in bolezni, a zmaga je zaslužena."

ODEJA : ATHLETE CELJE 0:20

Lestivca

#ŽenskaKošarka