Članek
Članice 20. februarja proti Latviji

Do druge kvalifikacijske tekme za nastop na ženskem EuroBasketu 2017 proti Latviji članice loči manj kot mesec dni...

Objavljeno Jan 25, 2016
Do druge kvalifikacijske tekme za nastop na ženskem EuroBasketu 2017 proti Latviji članice loči manj kot mesec dni. Na prošnjo latvijske televizije in po uskladitvi s TV Slovenija, ki bo poskrbela za prenos tekme, bo srečanje v Celju na sporedu v soboto, 20. februarja, ob 18.30, pol ure kasneje, kot je bilo sprva predvideno. Slovenija

Izbrani vrsti, ki se bosta pomerili na parketu Gimnazije Celje - Center, sta prvi kvalifikacijski ciklus opravili z odliko. Na uvodnem kvalifikacijskem preizkusu sta ugnali Litvo, osmouvrščeno reprezentanco zadnjega evropskega prvenstva. Latvijke so bile na sosedskem dvoboju v Rigi boljše s 65:62, naša dekleta pa na gostovanju v Kendainiau s 73:64.

Obračun v mestu ob Savinji bo edina tekma slovenske vrste v februarskem delu kvalifikacij. Povratni tekmi jo čakata jeseni 2016, 19. novembra bo v Sloveniji gostovala Litva, štiri dni za tem pa se bodo kvalifikacije zanjo sklenile na gostovanju v latvijski prestolnici.

Na seznamu selektorja Damirja Grgića je trenutno 23 imen, izmed katerih bo ta na priprave, ki se bodo začele v ponedeljek, 15. februarja, povabil 12 košarkaric.

#Reprezentanca