Članek
Boštjan Kuhar je novi trener Elektre, v Šoštanju tudi Jakob Čebašek
Objavljeno Feb 10, 2015
Elektra je svoje moštvo danes okrepila z novim trenerjem in igralcem. V Šoštanj sta prišla izkušeni trener Boštjan Kuhar in Jakob Čebašek, ki je prvi del sezone igral za Maribor.
Vodstvo Elektre je danes razkrilo novico, da sta se članski ekipi pridružila trener Boštjan Kuhar in igralec Jakob Čebašek. Kuhar je v lanski sezoni vodil Hopse iz Polzele in se z njimi uvrstil v ligo za prvaka ter v polfinale Pokala Špar. Dosedanji trener Jernej Kobale bo opravljal delo njegovega pomočnika in tako bosta s Kuharjem po lanski sezoni ponovno združila moči na klopi prvoligaša. Do konca sezone je še 15 tekem in vsi v taboru Elektre optimistično razmišljajo o obstanku med prvoligaško elito. Vsekakor bo Boštjan Kuhar s svojimi izkušnjami prinesel nekaj novega elana v moštvo, a čaka ga vse prej kot lahka naloga. Elektra je še vedno brez zmage v ligaškem tekmovanju, a situacija bi se lahko kar kmalu obrnila. Dodatno orožje v rotaciji bo predstavljal Jakob Čebašek, ki se je sporazumno razšel s svojimi delodajalci v Mariboru. 199 cm visok branilec je v dosedanjem delu lige Telemach za Maribor v povprečju dosegal 10,8 točk, 6,1 skok in 1,5 podaje na tekmo. Igralec, ki zna v serijah zadevati z razdalje, bo prinesel še več rotacije v napadu Šoštanjčanov, prav tako pa bo veliko doprinesel tudi v obrambi, saj je trenutno deseti najboljši skakalec lige.
Oba nova akterja Elektre se bosta ekipi pridružila danes, že v soboto, 14.02.2015, pa se bosta predstavila na tekmi proti Rogaški.