Članek
Objavljeno Jan 23, 2016
V soboto bo v državnem prvenstvu za košarkarice na sporedupredzadnje, 9. kolo tekmovanja. Na gostovanje v štajersko prestolnico odhajajo Grosupeljčanke, medtem ko bodo Triglavanke gostile Domžalčanke.

1. SKL ZA ŽENSKE, 9. KOLO:

Sobota, 23. januarja, ob 16.30: TRIGLAV : DOMŽALE

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Gašper Sluga, trener Triglava: "Ritem je naporen. Po četrtkovi tekmi s Čelikom smo naredili vse, da bomo na tekmi državnega prvenstva čim bolj sveži. Želim si, da z dobro kolektivno igro pridemo do zmage. To je tudi naš cilj pred sobotnim obračunom."

Vlado Velikonja, trener Domžal: "V goste gremo k odlični ekipi, ki se dobro bori na mednarodni sceni. Mi se ob zdravstvenih težavah že celo sezono borimo tudi z nenehnimi presingi in visokimi razlikami z nasprotniki. Tako je zame težava, kako motivirati in dati priložnost nekaterim mladim igralkam, ki bi se sicer lahko uveljavile. Morda pa je čas, da le močnejše ekipe tvorijo tako tekmovanje. Vsekakor bo za nas to težka tekma, a potrudili se bomo po najboljših močeh."

Ob 18.00: MARIBOR : GROSUPLJE

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Sergej Ravnikar, trener Maribora: "O zasedbi Grosupljega vemo veliko. Igra agresivno, je uigrana in ima z nastopi v Ligi MŽRKL za seboj dosti tekem. Poleg tega jedro ekipe že dolgo časa igra skupaj. Na gostovanje v Maribor Grosupeljčanke prihajajo kot favoritinje. Mi smo v nekem srednjem stanju. Upam, da bomo tekmicam lahko parirali ob agresivni igri v obrambi in pri skoku, ter tako dosegli soliden rezultat."

Slavko Duščak, trener Grosupljega: "Po dolgem času bomo znova zaigrali na tekmi državnega prvenstva. V naši ekipi je prišlo do nekaj sprememb. Imamo tudi nekaj manjših težav z boleznimi, zato bom šele po zadnjem treningu videl, v kakšni postavi se bomo podali v Maribor. Čaka nas obračun z ekipo, ki je mešanica dobrih, starejših posameznic ter mlajšig košarkaric. Mariborčanke zlasti dobro igrajo doma, zato sem prepričan, da nas čaka zanimiva tekma. Nanjo se pripravljamo kot na vsako drugo. Upam na končni uspeh."