Članek
Objavljeno Oct 10, 2016
  1. Kako ste zadovoljni z dosedanjim potekom Grand Prixa? Sicer je bilo skozi celotno sezono Grand Prixa nekaj nihanj, vendar sem v celoti zadovoljen. Dobil sem odgovor na to kam spadam in videl, da konkurenca ni daleč stran.
  2. Na kateri tekmi Grand Prixa najraje nastopite oziroma vam je katera še posebej všeč? Vsaka skakalnica je vredu, vsaka ima svoje posebnosti. Zelo rad pa se udeležim tekem na Japonskem, ker je vse skupaj malo drugače kot smo vajeni v Evropi. Sicer sta mi najbolj všeč skakalnici v Rusiji in skalnica v Klingenthalu.
  3. Chaikovsky imate zagotovo v lepem spominu, lani ste namreč osvojili 2. in 4. mesto, letos ste dodali še 1. mesto. Vam ta skakalnica zaradi česa še posebej odgovarja ali je šlo bolj za to, da se je »poklopilo« vse potrebno za odličnih šest skokov? Skakalnica v Chaikovskyem je dokaj podobna skaklnice v Planici, tako da smo bili po mojem mnenju slovenski skakalci v manjši prednosti. Ja pa res, da te v Rusiji veter v zraku mogoče še malo bolj drži, tako da je to še posebej dobro za nas, ki radi letamo, še boljše.
  4. Lani ste s 137.5 metri postavili tudi neuradni poletni rekord skakalnice v Chaikovskyem. Kako se spominjate tega skoka? Čisto iskreno se tega skoka prav dobro ne spomnim, saj mi v spominu bolj ostajajo zimski skoki. Poletni skoki so bolj pripravljalne narave, tako da se tudi hitro pozabijo.
  5. Kakšne so največje razlike med skakanjem poleti in pozimi? Pozimi je vreme načeloma bolj stabilno, res pa je, da imamo v zadnjih letih tudi pozimi več težav z vremenom. Pod nogami imamo drugačen občutek, ker je pozimi pod njimi ledena smučina, poleti pa keramika. Na splošno pa raje skačem pozimi, saj je to le zimski šport, poleti pa je vse umetno narejeno.
  6. Ste med letošnjimi pripravami kaj spreminjali glede treningov v primerjavi z lansko sezono? Kar se tiče kondicijskih priprav je več ali manj vse ostalo enako, le na začetku sezone smo imeli letos akrobatiko, kar se mi zdi fino. Tudi število skokov bo na koncu priprav približno isto kot lani, tako da za enkrat kaže super.
  7. Nekateri skakalci izpuščajo nastopanje na Grand Prixu. Kako pomembno je za vas nastopanje na Grand Prixu in ali gre tu bolj za preizkušanje kakšnih novih tehnik, nove opreme ali gredo skakalci tudi na teh tekmah na zmago oziroma ali je rezultat na Grand Prixu v drugem planu? Kot prvo sem se tolikih tekem leto udeležil predvsem zaradi novih pravil glede skaklnega kombinezona, zaradi nove gurtne, tako da preverim za zimo, kako gurtno nastaviti v kombinezonu. S tem bi pozimi rad preprečil kakšna presenečenja in se izognil morebitnim diskvalifikacijam. Prav tako tekme služijo kot pokazatelj kje se trenutno nahajam.
 
  1. Kako ste preživeli letošnje »počitnice«? Poleti, po koncu sezone smo z družino počitnikovali v Indoneziji. Bil sem relativno aktiven, vozil sem se s kolesom, se potapljal in tekel. Kar pa se tiče skokov, sem si vzel premor.
  2. Lanska sezona je bila proti koncu zares izjemna, zaključili ste jo na skupnem 13. mestu. Kakšna so vaša pričakovanja v novi sezoni? Do zime oziroma do začetka tekmovanja sta še dva meseca, v tem času pa moram na sebi postoriti še nekaj stvari, sicer pa si želim do zime zdržati brez poškodb, takrat pa si želim biti s prvimi tekmami čim bližje najboljšim, tako da mi ne bo stika potrebno loviti do konca sezone.