Članek
Objavljeno Mar 22, 2017
Sberbank intervju – Anže Semenič Po tekmi v Vikersundu, kjer je nakazal dobro formo, smo se pogovarjali z Anžetom Semeničem, članom NSK Tržič, ki se v letošnji sezoni lahko pohvali s prvim mestom na tekmi Kontinentalnega pokala na srednji skakalnici v Vikersundu. Prav z odličnimi predstavami v Kontinentalnem pokalu, kjer je Anže do danes na stopničkah stal že kar štirinajstkrat, si je v letošnji sezoni priboril mesto tudi v A reprezentanci, kjer je nastopil na enajstih tekmah. Anže nam je zaupal kako je zadovoljen z letošnjo sezono, kaj pričakuje od zaključka svetovnega pokala pred domačimi navijači in še marsikaj zanimivega...
  1. Anže, v Vikersundu ste dosegli svoj letošnji najboljši rezultat. Lahko rečemo, da je to dober obet za tekmo pred domačimi navijači?
Sigurno pomaga, da grem še malo bolj vesel v Planico, ter da okvirno vem na katere stvari moram biti skoncentriran. 2. Kako sicer ocenjujejto letošnjo sezono? Katera tekma vam bo še posebej ostala v spominu in zakaj? Težko rečem, da je bla sezona dobra. Sicer sem celotno sezono skakal dobro, vendar nikakor teh skokov nism mogel pokazati na tekmah, tako da sem malo razočaran, ker vem, da sem sposoben več.
  1. V Vikersundu ste poletel 223,5m. Kakšni so občutki, ko človeka odnese preko 200-tice?
Zame osebno je vsaka 200-ica zelo posebna,  je pa težko opisati te občutke.  Enostavno sem vesel za vsak dober in dol polet. 4. Imate najljubšo in najmanj ljubo skakalnico v svetovnem pokalu? Zakaj ravno ti dve?   Moja najljubša skakalnica je sigurno Planica, saj je to domača tekma, pred domačimi navijači. Kot najman ljubo pa bi moral izbrati skakalnico v Hinzenbachu,  predvsem zato, ker je  enostavno zelo mejhna.  
  1. Kdo vas je navdušil za smučarske skoke?
Za skoke me je navdušil moj starejši brat, ki je tudi skakal. Kot skoraj vsi mlajši bratje sem tudi jaz sledil svojemu starejšemu bratu.
  1. Ste kdaj razmišljali, kaj bi počeli, če ne bi bili smučarski skakalec? Bi bili vseeno športnik ali kaj drugega?
  O tem iskreno še nisem, saj zelo uživam v skokih!  Morda bi se poleg skokov preizkusil še v nogometu.
  1. V letošnji sezoni ste bili dvakrat diskvalificirani zaradi nepravilnosti na dresu. Za kakšne nepravilnosti pravzaprav gre v primeru diskvalifikacije?
V prvem primeru je bil obseg mojega dresa pri trebuhu prevelik za 1.5 centimetra, med tem ko je bilo pri drugem primeru za  1 centimeter premalo razkoraka.
  1. Menite, da lahko še letos (do konca sezone) pade Kraftov svetovni rekord?
Mislim da ne. 9. Že veste kje boste letos preživeli dopust? Ne, nimam še načrtov, saj sezona še traja. O dopustu bom razmišljal po končani sezoni. 10. V reklami za Sberbak Ide@l kartico si je Peter omislil motorne sani. Kaj bi si vi privoščili na njegovem mestu?    Hišo J