Članek
Objavljeno Jun 07, 2017
Zadeve bi se lotil na več področjih in sicer bi želel novico oziroma novice »oglaševati« na čim več kanalih ter čim bolj ažurno: a) Spletna stran V prvi vrsti bi se o dogodku razpisali na spletni strani 24ur.com, kjer bi morali biti novinarji ažurni in kar se da dobro pokriti dogajanje. Novica bi morala biti izpostavljena na naslovni strani in vseh podstraneh.
  1. b) Družbeni mediji Ko bi se o novic razpisali novinarji, bi poskrbel, da bi se o dogodku obveščalo na vseh družbenih omrežjih: - Facebook: do informativne oddaje, ki se začne ob 19:00 uri bi na facebooku vsaj dvakrat delili novico iz spletne strani in pozvali k ogledu informativne oddaje 24UR popoldan in 24UR. Prav tako bi prek Facebook live opcije predvajali obe oddaji.                 - Twitter: kar se da ažurno (najmanj na 30 minut oziroma ob novih pomembnih podatkih) bi objavljali zadnje novice o dogodku, saj gre za medij, kjer se obajvljalo live time novice. S tem bi tudi gradili napetost pred informativno oddajo ob 19:00, h ogledu katere bi pozivali v tweetih (...VEČ OB 19:00 v oddaji 24ur..., Ne zamudite oddaje 24ur ob 19:00....) - Instagram: s sliko iz kraja dogodka bi opozorili na dogodek, sliko pa bi opremili s stavkom ali dvema o dogodku in napisom VEČ ob 19:00 v oddaji 24ur. V opisu slike bi poskrbel za primeren hashtag in linkom do novice na spletni strani 24ur.com.
Seveda bi zaposlene novinarje naporsil, da novico delijo tudi na svojih kanalih, saj bi tako zagotovili še večji doseg. c) Televizija O dogodku bi poročali že ob 16:30 v oddaji 24UR popoldne, kjer bi postregli s prvimi informacijami o terorističnem napadu, kjer pa nebi povedali vsega in tako gledalce povabili k ogledu glavne informativne oddaje ob 19:00. V kolikor se teroristični napad ne bi zgodil v Sloveniji oziroma njeni neposrednji bližini, bi v popoldanski oddaji mesto našle tudi druge informacije, a bi na koncu ponovno omenili napad in povabili k ogledu večerne oddaje. V primeru, da bi se napad zgodil v Sloveniji ali neposrednji bližini, bi seveda na vrsto prišli tudi informativni vklopi, ki bi nadomestili siceršnje vsebine, ki so bile načrtovane po programu. V primeru, da bi se napad zgodil nekoliko dlje od nas, bi o napadu vseeno obveščali v času drugih TV  vsebin, vendar z premičnimi napisi v spodnjem delu ekrana, kjer bi gledalce vabili k ogledu oddaje 24UR ob 19:00. Oddajo 24UR ob 19:00 bi v večji meri posvetili poročanju o terorističnem napadu, poskrbeli pa bi tudi za primerne sogovorce. Enako bi sledilo tudi v oddaji 24UR zvečer, ki bi bila v celoti namenjena poročanju o terorističnem napadu in v kateri bi prav tako gostili primerne goste.