Članek
Slovenija U20 danes proti Gruziji, jutri s Hrvati
Objavljeno Jun 14, 2019
Slovenska moška reprezentanca do 20 let, ki se te dni mudi na pripravah na Rogli, bo v sklopu pripravljalnega obdobja na evropsko prvenstvo divizije A v Tel Avivu odigrala prvi pripravljalni tekmi.  
Selektor slovenske izbrane vrste, Dejan Jakara, je na širši zbor priprav povabil devetnajst košarkarjev, ki so v preteklem tednu že končali s prvim ciklom priprav na letošnje evropsko prvenstvo v Izraelu. Naši fantje se bodo danes pomerili z vrstniki iz Gruzije, jutri pa jih čaka še obračun proti izbrani vrsti Hrvaške. V naslednjem tednu bodo košarkarji odpotovali na mednarodni turnir v Italijo, kjer se bodo pomerili z reprezentancami Italije, Grčije in Nemčije, pred odhodom na evropsko prvenstvo pa se bodo v Osijeku pomerili še z Izraelom, Belgijo in Hrvaško. Dejan Jakara, selektor slovenske moške reprezentance U20: "Smo v drugem ciklu priprav, osnovne koncepte smo postavili. Časa ni veliko, zato moramo hitro in uspešno preslikati osvojeno na prijateljske tekme. Prva tekma z Gruzijo bo lepa priložnost, da vidimo kje smo. Fantje so izredno motivirani in delajo zelo dobro." Slovenija je na lanskem evropskem prvenstvu v Sofiji osvojila odlično drugo mesto in se tako po izpadu iz divizije A ponovno vrnila v družbo najboljših reprezentanc. Slovenski košarkarji bodo na letošnjem evropskem prvenstvu divizije A, ki se bo odvijalo med trinajstim in enaindvajsetim julijem, v skupini D igrali proti Litvi, Grčiji in Poljski.
PRIPRAVLJALNE TEKME V SLOVENIJI 14. junij, ob 18:00 - Rogla SLOVENIJA MU20 : GRUZIJA MU20 15. junij, ob 16:00 - Rogla SLOVENIJA MU20 : HRVAŠKA MU20 PRIPRAVLJALNE TEKME V TUJINI TURNIR V ITALIJI 21. junij: ITALIJA : SLOVENIJA 22. junij: GRČIJA : SLOVENIJA 23. junij: SLOVENIJA : NEMČIJA TURNIR NA HRVAŠKEM 28. junij: TURNIR NA HRVAŠKEM (BELGIJA, IZRAEL, HRVAŠKA, SLOVENIJA) 29. junij: TURNIR NA HRVAŠKEM (BELGIJA, IZRAEL, HRVAŠKA, SLOVENIJA) 30. junij: TURNIR NA HRVAŠKEM (BELGIJA, IZRAEL, HRVAŠKA, SLOVENIJA)