Članek
EuroBasket za dekleta kliče prostovoljce 
Objavljeno May 31, 2023

Organizatorji Evropskega prvenstva v košarki za ženske so odprli prijave za vse, ki bi želeli prispevati svojo podporo vsem udeležencem, hkrati pa pridobiti edinstveno izkušnjo s športnega dogodka najvišje evropske ravni.

Organizacijska ekipa za EuroBasket za dekleta se zavzeto in strokovno spoprijema z zahtevno pripravo na velik ženski športni dogodek, ki bo potekal med 15. in 25. junijem v ljubljanski Areni Stožice. Z veliko ustvarjalnosti, domiselnimi idejami in razumno skromnostjo želijo ustvariti dobre pogoje, tako za tekmovalke, spremljevalce in gledalce zato v svoje vrste kličejo prostovoljce, ne glede na spol in starost, na družbeni položaj ali versko prepričanje, na ekonomsko izhodišče in zaposlitveni status. Organizator v svoje vrste vabi vse, mojstre organizacije, logistike, pomoči željnih pri izvedbi tekmovanj, koordinatorje medijskih aktivnosti in soustvarjalce športnega vzdušja.

Poleg drznih ambasadork Eurobasketa, ki so seveda prve prostovoljke tega turnirja in svojo vlogo že opravljajo, je prostovoljstvo na ženskem EuroBasketu edinstvena priložnost, da se ne le srečate z njimi temveč tudi z vsemi slovenskimi reprezentantkami, raketami ter sodelujete z drugimi reprezentancami. Angažma prostovoljcev vsekakor ne bo ostal neopažen. Poleg edinstvene izkušnje sodelovanja s strokovnjaki različnih področij si bodo lahko v okviru zadolžitev ogledali različne tekme na prvenstvu. Poleg tega pa organizator po opravljenem delu zagotavlja potrdilo, ki se ga lahko uporabi tudi pri iskanju nove zaposlitve.

Pri prostovoljstvu gre za obliko aktivnega in altruističnega delovanja posameznikov, ki prispeva k razvijanju vrednot solidarnosti. Gre za opravljanje različnih del, za katera prostovoljec ne dobi plačila, temveč z njimi prispeva k boljšemu življenju posameznika ali skupine v družbi, v tem primeru športnic in spremljevalnih ekip. Pri tem pa je najbolj pomembno, da je prostovoljec lahko čisto vsak in da s svojo željo, entuziazmom ter energijo pomaga doprinesti k končnemu uspehu.

V času evropskega prvenstva bodo denimo prostovoljci pomembno prispevali pri zagotavljanju podpore vsem udeležencev prvenstva, navijačem, medijskim predstavnikom, organizacijskemu odboru, članom FIBE, ter seveda samim košarkaricam, trenerjem in ostalim članom ekipe. Za delo se lahko prijavijo vsi, ki bodo 14.6.2023 dopolnili 18 let. Izjemoma se lahko prijavijo tudi mlajši kandidati (člani nižjih košarkarskih selekcij), ki bodo opravljali naloge na tekmovališču. Pristopne izjave zanje podpišejo skrbniki. Izbor se bo izvajal do izpolnitve potreb po prostovoljcih. Za prijavo je potrebno osnovne podatke za prijavo (priimek, ime, datum rojstva in telefonsko številko) po elektronski pošti na naslov: ivo.tomc@slo.ebw2023.com.

Direktor prvenstva, Emir Haskić je poudaril: »Prostovoljci predstavljajo ogrodje vsakega velikega športnega dogodka in so ključni akterji uspešne izvedbe prvenstva. V družbi najboljših evropskih košarkaric bodo preživeli nekaj nepozabnih trenutkov, bogatejši bodo za edinstveno izkušnjo in tudi znanje, hkrati pa jim tudi po prvenstvu ostala manjša pozornost.« 

#ŽenskaKošarka #EuroBasket #Ljubljana #Stožice #Prostovoljci #Slovenija #Košarka #Šport #Reprezentance #EmirHaskić #FIBA