Članek
Poravnava med Nachbarjem in Mentisom neuspešna
Objavljeno Jul 14, 2015

Poskus poravnave, ki je danes na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu potekal med podjetjem Mentis in košarkarjem Boštjanom Nachbarjem, je bil neuspešen, ker sta po navedbah sodnice obe strani vztrajali pri svojih navedbah.

Glavna obravnava v 2,2 milijona evrov visokem tožbenem zahtevku podjetja Mentis do Nachrhbarja je preložena za nedoločen čas.

Potem ko poravnalni narok v ponovljenem pravdnem postopku brez navzočnosti Boštjana Nachbarja 16. junija letos ni bil uspešen, poravnava, ki je potekala brez navzočnosti javnosti, tudi danes, ko je Nachbar prišel na sodišče, ni uspela. Zato se je postopek nadaljeval z glavno obravnavo, na kateri pa se je razprava vrtela predvsem okoli podatkov o Nachbarjevih zaslužkih v času od 2002 do 2007.

Sodnica Sonja Tovšak je med drugim izpostavila, da v spisu ni listinskih dokazov o višini Nachbarjevega zaslužka v obravnavanem času, zastopnica podjetja Mentis je med drugim poudarila, da nima dostopa do Nachbarjevih pogodb, je pa v spis predložila javno dostopne podatke o zaslužkih igralcev NBA in tudi časopisne članke. Zastopnica Nachbarja pa je med drugim izpostavila, da je dokazno breme glede višine tožbenega zahtevka, ki znaša 2,2 milijona evrov, na strani tožeče stranke.

Beri dalje...