Članek
Mamića že na prostosti
Objavljeno Jul 15, 2015

Zunajobravnavni senat zagrebškega sodišča je sprejel varščine, ki so jih v zameno za obrambo s prostosti ponudili znani hrvaški nogometni delavci Zdravko in Zoran Mamić ter Damir Vrbanović.

Okoli 18. ureje trojica, ki naj bi nogometni klub Dinamo in hrvaško državo oškodovala za več kot 17 milijonov evrov, že zapustila zapor.

Vodilni dvojček zagrebškega nogometnega moštva Dinamo, brataZdravko in Zoran Mamić, ter izvršni direktor Hrvaške nogometne zveze (HNS) Damir Vrbanović so pred kratkim skupaj ponudili 7,5 milijona kun (987.000 evrov) varščine, a je sodišče znesek zvišalo na 12 milijonov kun (1,58 milijona evrov).

Že nekaj ur po odločitvi sodišča so nakazali potreben denar, ki naj bi ga zagotovili njihovi prijatelji, ter zapustili zapor v Remetincu. Zdravko Mamić je moral nakazati sedem milijonov kun (921.000 evrov) varščine, njegov brat Zoran štiri milijone kun (526.000 evrov), Vrbanović pa milijon kun (131.500 evrov). Sodišče je sicer zavrnilo predlog, da bi kot varščino zastavili hišo Zorana Mamića, ki je ocenjena na 20 milijonov kun (2,63 milijona evrov).

Beri dalje...