Članek
Zbor reprezentance, odpoved Vidmarja
Objavljeno Jul 18, 2015

Košarkarska reprezentanca je začela priprave na evropsko prvenstvo. Žal je selektor Jure Zdovc dan pred odhodom v Kranjsko Goro dobil še eno slabo novico; zaradi poškodbe je sodelovanje v reprezentanci odpovedal Gašper Vidmar.

Gašper Vidmar je bil ob številnih drugih odpovedih sodil med glavnie nosilce igre. "V petek sem dobil njegov telefonski klic in sporočilo, da zaradi poškodbe kolena žal ne more biti del reprezentance. Vedeli smo, da ima zdravstvene težave, vendar nismo pričakovali odpovedi v zadnjem trenutku. Zame in strokovni štab bi bilo lažje, če bi to sporočil že pred časom, saj bi se lahko bolje odzvali. Dejstvo je, da na njegovem igralnem položaju nimamo ustrezne menjave, tako da se bomo morali vsi skupaj usesti, se pogovoriti in videti, kako naprej," je o odpovedi Vidmarja, ki je prav v teh dneh podpisal pogodbo s turškim Banvitom, dejal Jure Zdovc.

Na zbor reprezentance je sicer prišlo 13 igralcev, štirje pa se bodo ekipi pridružili konec meseca. Prišli so: Jure BalažičJaka Blažič,Žiga DimecNebojša Joksimović,Jaka KlobučarMiha Lapornik,Blaž MahkovicMitja Nikolić,Klemen Prepelič, Luka Rupnik,Boban TomićLuka Vončina inSaša Zagorac.

Beri dalje...