Članek
"Vprašanje je, če si še želim igrati"
Objavljeno Jul 21, 2015

Nekdanji slovenski reprezentant Boštjan Nachbar je organiziral že 9. kamp za mlade košarkarje. V pogovoru z njim je tekla beseda o pomenu kampov, dela z mladimi, spregovoril pa je tudi o svoji igralski prihodnosti in reprezentanci.

Kdo so udeleženci kampa?
Letos imamo 73 otrok. Kapaciteta kampa je bila 70, a smo tri še nekako stisnili not, preko 20 pa jih je ostalo na čakalni listi. To smo sicer zaprli že pred mesecem in pol. Žal nam je, da nismo odprli še ene izmene, a to poletje je zame res kratko, zato se nismo tako odločili. Gre pa za zelo razgibano druščino, 12 otrok je iz Nemčije, dva iz Italije, ostali pa iz različnih krajev po Sloveniji. Lepo je videti, da prihajajo iz različnih lokacij, a na koncu smo vsi eno. Po drugem, tretjem dnevu se vsi družijo in postanejo prijatelji. To je zelo pomemben del kampov kot je ta.

Se otroci vračajo?
Zdaj to počnemo že deveto leto, po moji oceni pa je vsaj 50 takšnih, ki so bili že prej tu. To tudi pove, da delamo dobro. So pa tu tudi nekateri novi, kar pa je tudi super.

Dvanajst otrok prihaja iz Nemčije. To je verjetno tudi posledica vašega igranja v Bambergu.
Tako je. Devet jih je iz Bamberga, trije pa prihajajo od drugod. Z Bambergom smo ohranili zelo dober kontakt, z nami je zdaj tudi trener iz mladinskega pogona tega kluba. Za njih je to atraktivna lokacija. Pridejo v okolje, kjer košarka ima svoje korenine in je dobra. Oni Slovenijo vidijo kot del nekdanjega 'jugobasketa', to je za njih pomembno. Tu je pa seveda tudi morje. Gre za idealno kombinacijo, košarka pa je seveda tista rdeča nit. Mislim, da bomo v prihodnje sodelovanje z Bambergom še razširili, že so izrazili željo, da bi v Koper pripeljali še več otrok.

Beri dalje...