Članek
Pet tekem, pet zmag
Objavljeno Jul 26, 2015

Slovenska odbojkarska reprezentanca v evropski ligi nadaljuje svoj zmagoviti niz. V svoji peti tekmi je še petič zmagala, tokrat je v Brestu ugnala Belorusijo s 3:0 (21, 22, 15).

Varovanci Andree Gianija so pokazali odlično predstavo, tekmece, res nekoliko oslabljene, so nadigrali v vseh elementih. Nekaj težav so imeli le v prvem nizu, ko so zaostajali s 16:19, a ko je bilo najbolj potrebno, je servis deloval, kot mora, z njim pa je bilo vse lažje. V preostalih nizih pa so samo dokazali, zakaj so v petih tekmah izgubili le en niz. Pohvaliti je treba prav vse igralce, prav vsak je dodal delež k uspehu.

Začetek tekme - pri Gianijevih izbrancih se je v prvo postavo vrnil kapetan Tine Urnaut - je bil sicer podoben kot na tekmah proti Hrvaški. Slovenci niso bili najbolj prepričljivi, napak ni manjkalo. A kar je bilo najbolj pomembno, držali so sprejem, s tem pa tudi rezultatski priključek. Da je bilo tako, je ob sprejemu v največji meri zasluženMitja Gasparini, ki je zaostanek 3:5 s servisi spreobrnil v vodstvo 7:5, zanesljiv pa je bil tudi v napadu. Toda Primorec ni bil ključen, da je niz pristal v rokah Slovencev. Bolj pomembni so bili servisi Urnauta, po katerih so gosti po zaostanku 16:19 dosegli šest zaporednih točk, v nadaljevanju pa je dobro delo obrambe v napadu, ki je bil v prvem nizu kar 70-odstoten, uspešno nadgradil Klemen Čebulj, ki je prispeval zadnji dve točki za zmago 25:21.

Beri dalje...