Članek
Peking ali Almaty leta 2022
Objavljeno Jul 27, 2015

V Kuala Lumpurju se je na 128. zasedanju generalne skupščine zbral Mednarodni olimpijski komite, ki bo v petek odločal o tem, ali bo zimske olimpijske igre 2022 gostil Peking ali kazahstanski Almaty.

Podobnosti med kandidatoma ni veliko. Predstavniki Moka pa se bodo morali odločiti tudi o številnih bazičnih vprašanjih. Igre na naravnem ali umetnem snegu? Igre pod gorami, ali gore na koncu horizonta? "Člani Mok so pred težko odločitvijo," pravi predsednik Thomas Bach, ki ve, da se srečuje z dvema povsem različnima konceptoma.

Kot favorit v dvoboju velja Peking, ki je leta 2008 uspešno gostil že letne olimpijske igre in bi si lahko nadel naziv, da je prvo mesto v zgodovini, ki je gostilo tako zimske, kot letne igre. Almaty je sicer še vedno v slabšem položaju, a vsi pri Moku Kazahstancem priznavajo, da so med kandidaturo naredili velik napredek. Podpredsednik Moka Britanec Craig Reed pravi, da Almaty "postaja vse močnejši in da je kazahstanska kandidatura veliko kakovostnejša in močnejša, kot to mnogi mislijo". Šele petek bo razkril, kako se bo razpletlo.

Beri dalje...