Članek
Igralo pet Slovencev, Poljaku kamen v glavo
Objavljeno Jul 31, 2015

V Ligi Evropa so bile odigrane prve tekme 3. kroga kvalifikacij. Največje presenečenje je pripravila Vojvodina, ki je v gosteh s kar 4:0 premagala Sampdorio.

V tretjem kolu kvalifikacij za Ligo Evropa je bilo včeraj odigranih 28 tekem. Na njih je priložnost za igranje čakalo tudi 6 slovenskih nogometašev, ki pa se niso pretirano naigrali.

Martin Milec je edini, ki je odigral celotno srečanje, njegov Standardiz Liega pa je z 2:1 pred domačimi gledalci premagal sarajevskiŽeljezničar, ki ima tako pred povratno tekmo ugoden rezultat. Še slabše jo je kot gostitelj odnesel madžarski Debrecen, ki je z 2:3 klonil proti Rosenborgu. Rene Mihelič je pri domačih na voljo dobil le peščico igralnega časa, igral je namreč od 84. minute. Rajka Rotmana pa ob porazu v gosteh turškega Basaksehirja z 0:2 proti nizozemskem AZ Alkmaarju ni bilo niti na klopi.

Zadovoljnejši je lahko z rezultatom Andraž Kirm, ki je za Omonio iz Nikozije igral od 61. minute in v gosteh remiziral z Bröndbyjem z 0:0. Na "slovenskem" derbiju sta se pomerila WAC iz Avstrije in dortmundska Borussia. Slednja je zmagala z 0:1. Pri domačih jeTadej Trdina odigral zadnjih 20 minut, Kevin Kampl je pri gostih v igro prišel v 78. minuti.

Beri dalje...