Članek
Češko in brazilsko slavje
Objavljeno Aug 02, 2015

Brazilki Pauline Alves in Paula Hoffman ter Čeha Jan Dumek in Robert Kufa so zmagovalci mednarodnega turnirja Ljubljana Beach Volley Challenge.

V ženski konkurenci sta drugo mesto osvojili Avstralki Johanna inAlice Rohkamper, v moški pa sta bila druga lanskoletni zmagovalecNejc Zemljak, ki je letos igral z Aljošo Urnautom.

Brazilski odbojkarici, ki sta polne tribune na ljubljanskem Kongresnem trgu navduševali z borbeno igro v obrambi in atraktivnimi napadalnimi akcijami, v finalu nista imeli večjih težav proti Avstralkama. Prvi niz sta dobili z 21:17 in vodili tudi večji del drugega niza, nato pa sta se jima Avstralki nevarno približali, a sta Pauline Alves in Paula Hoffman še enkrat pobegnili za tri točke in prednost ohranili do konca niza.

"Resnično sem vesela tega prvega mesta, še posebej, ker nama lani s takratno soigralko Suzanne ni uspelo zmagati. V polfinalu sva imeli težko delo, saj sta Erika in Monika zelo dobri igralki. Prav zato sva se s Paulo že pred tekmo veliko pogovarjali in se dogovorili, da se bova osredotočili na vsako točko posebej. Tudi proti Avstralkama je ista taktika uspela," je dejala Alvesova.

Beri dalje...