Članek
Dva Slovenca v 2. kolu
Objavljeno Aug 12, 2015

V drugi krog teniškega turnirja challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu z nagradnim skladom 42.500 evrov sta se uvrstila dva slovenska igralca.

Aljažu Radinskemu, ki si je mesto med 16 najboljšimi zagotovil v ponedeljek, se je pridružil nekdanji zmagovalec portoroškega turnirjaGrega Žemlja, ki je v treh nizih izločil Italijana Andrea Arnaboldija(6:4, 5:7, 6:1). Od treh Slovencev, ki so s povabilom organizatorja nastopili v glavnem žrebu, se je poslovil le 18-letni Jaka Kaplja, ki ni bil kos četrtemu nosilcu Lukašu Lacku (6:2, 6:1), naslednjemu tekmecu Žemlje.

Prvi lopar Slovenije na Tilia Opnu Žemlja je dokazal, da mu igranje pred domačimi gledalci v Portorožu - zbralo se jih je več kot 500 - zelo ustreza. Nazadnje, ko je igral na slovenski obali, je dvignil pokal za zmagovalca. Bilo je to leta 2013, naslednje leto zaradi bolezni ni branil naslova. Na lestvici ATP je nazadoval iz 43. mesta na 891. Trenutno je 290. in ob takšni igri, kot jo je predstavil proti 154. igralcu na svetu, so pred njim znova boljši časi.

Beri dalje...