Članek
Le še korak od svetovne lige
Objavljeno Aug 14, 2015

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je uvrstila v finale evropske lige. V polfinalu zaključnega turnirja v poljskem Walbrzychu je s 3:0 (17, 21, 21) premagala domačo reprezentanco.

Slovenci so korak pred uvrstitvijo v svetovno ligo, po zmagi v polfinalu zaključnega turnirja pa so že izboljšali svojo najboljšo uvrstitev iz evropske, doslej so bili najboljši tretji. Proti Poljakom, svetovnim prvakom, ki v tekmovanju nastopajo z mlado reprezentanco, okrepljeno z dvema starejšima igralcema, so ves čas tekme vse niti držali v svojih rokah. Gosti so bili dominantni v vseh elementih, nekaj rezerve so imeli le pri servisu.

Slovenci so se dobro zavedali, da so favoriti, Gianijevi izbranci pa so tekmecem takoj vsilili svoj ritem in prevzeli pobudo. Ko je na servis prišel Mitja Gasparini in ko je zanesljivost v napadu pokazal še Tine Urnaut, so si priigrali že občutno prednost, s šestimi zaporednimi točkami so ob drugem tehničnem odmoru vodili s 16:9. Prednost so do konca niza, ki ga je zaključil Gasparini, le še povečali.

Beri dalje...