Članek
Olimpija: Zanima nas zmaga
Objavljeno Aug 14, 2015

Slovenska nogometna tekmeca Maribor in ljubljanska Olimpija bosta v nedeljo ob 20.15 v sklopu 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije igrala prvi večni derbi sezone.

Velika rivala sta doslej zbrala po deset točk in sta na prvenstvemi lestvici po petih kolih na drugem oziroma tretjem mestu, kljub temu pa v ljubljanskem taboru vlogo favorita prepuščajo Štajercem. Zmago pa si še kako želijo.

"Maribor je zelo dobra ekipa. To dokazuje že zadnjih nekaj let. Še posebej na domačem igrišču je zelo dober, tako da nam bo zelo težko. Maribor je favorit, ampak mi se bomo pripravili maksimalno. Gremo na zmago, da pokažemo, da znamo igrati. Dvigujemo se iz kroga v krog, z zmago proti Kopru pa smo si pripravili lepo popotnico za nedeljsko tekmo," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal srednji branilec Nemanja Mitrović.

Ta bo zagotovo v kadru, še vedno pa ni jasna usoda poškodovanega kapetana Andraža Šporarja, ki je izpustil že sredin obračun s Koprom. Več bo znanega že po današnjem treningu, zadnjo besedo pa bo imela zdravniška služba. Sam napadalec pravi, da so v odstotkih možnosti za nastop 50-50 ali 60-40. Pred derbijem pa je dejal: "Derbi je posebna tekma, ne igra se le za točke, ampak tudi za prestiž. Na lestvici smo točkovno izenačeni, tako da se zelo veselimo tekme."

Beri dalje...