Članek
Slovenci osvojili evropsko ligo
Objavljeno Aug 15, 2015

Slovenski odbojkarji so brez poraza osvojili evropsko ligo in se tako uvrstili še stopničko višje. V svetovni ligi bodo igrali med najboljšimi reprezentancami sveta. V finalu zaključnega turnirja evropske lige so s 3:0 (21, 20, 17) ugnali Makedonijo.

Slovenci, ki so v polfinalu ugnali Poljake, so v finalno tekmo krenili samozavestno, čeprav so z Makedonci izgubili zadnjo medsebojno tekmo, lani so v Mariboru v nepopolni postavi in v nepomembni tekmi evropske lige klonili z 1:3. Prepričani so bili, da so boljši tekmec, hkrati pa se zavedali, da lahko računajo na uspeh le, če skozi vso tekmo ohranijo mirnost in zbranost.

V najpomembnejši tekmi lige - v prejšnjih letih so imeli Slovenci s pomembnimi in odločilnimi kar nekaj težav - jim je to tudi uspelo, upravičili so vlogo papirnatih favoritov in se uvrstili tja, kamor jih odbojkarski strokovnjaki že nekaj časa uvrščajo. Kar z "zlato generacijo" nazadnje ni uspelo Veselinu Vukoviću in Luki Slabetu, je tako uspelo italijanski odbojkarski legendi Andrei Gianiju, ki bo naslednjo sezono ekipo vodil v tretjem kakovostnem razredu svetovne lige.

Beri dalje...