Članek
Gorica s peto zmago v nizu
Objavljeno Aug 16, 2015

V 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije so že do pete zaporedne zmage prišli Novogoričani, ki bodo tako še vedno kraljevali na vrhu lestvice.

Gorica še naprej preseneča. V Domžalah je prišla že do pete zmage v sezoni, ki jo bo zadržala na prvem mestu na lestvici. Novogoriški junak je postal Matija Širok, ki je v 86. minuti dosegel zmagoviti zadetek. Domžalčani so doživeli tretji poraz, v uteho pa jim je dejstvo, da so na domačem igrišču končno dosegli zadetek. Tokrat celo dva. So pa izgubili prvič proti belo-modrim po novembru 2011.

Novogoričani so tekmo dobro odprli in povedli v peti minuti, potem ko je z dobrih desetih metrov zadel Blessing Eleke. Domžalčani pa so zatem v prvem polčasu izpeljali več nevarnih akcij, eno že v sedmi minuti, ko je Matej Podlogar prodrl pred vrata Gorice, Grega Sorčanpa je njegov strel iz bližine ukrotil. V 11. minuti je bil Sorčan spet na pravem mestu po strelu Matica Črnica z 20 metrov. Devet minut zatem je Črnic spet namučil Sorčana, ki je žogo s konicami prstov odbil v kot. V 25. minuti pa so domači le izenačili. Nejc Skubic je že petič v sezoni podal za zadetek, tega je dosegel Benjamin Morel s strelom v spodnji desni kot goriških vrat.

Beri dalje...