Članek
Maribor : Olimpija 0:2
Objavljeno Aug 16, 2015

V 6. kolu Prve lige je na sporedu veliki derbi med Mariborom in Olimpijo.

Gostje so silovito pritisnili od prve minute in Jasmin Handanović je bil na resni preizkušnji, ko je v tretji minuti strel Darijana Matića z razdalje s pomočjo Marvana Kabhe zletel v njegove pesti. Martin Mimoun je po poskusu Nika Kapuna, ki je zletel v blok, kar malce prestrašil Handanovića, ko se je na robu kazenskega prostora lepo obrnil in poskusil z volejem, a je žoga zletela več kot meter mimo vrat.

"Čaga", ki se je na Štajerskem napovedovala v zadnjih dneh, je dobila nepričakovan uvod, saj je Olimpija z drugim strelom  v okvir vrat povedla - po enostavni akciji je lepo vtekel prvi strelec kluba Ezekiel Henty, "položil" Mitjo Vilerja in Handanovića ter mirno zadel z levico. 

Nestrpni domači navijači, v zadnjih letih navajeni evropskih tekem in predstav svoje ekipe, so že zgodaj začeli žvižgati svojim ljubljencem, ki so zapravili nekaj naslednjih žog. Po eni takšnih je zapretil Henty, a je njegov strel v zadnjem hipu s sicer precejšnje razdalje ustavil Marko Šuler, "zmaji" pa so v 15. minuti izpeljali še nevaren protinapad prekAndraža Šporarja, ki pa ga je nato v kazenskem prostoru ustavilAbel Gigli.

Beri dalje...