Članek
"Zdaj me Lavillenie že pozdravi"
Objavljeno Aug 24, 2015

Robert Renner si je v Pekingu delil 13. mesto, v svojem prvem nastopu na velikem članskem tekmovanju pa je tekmo končal s tremi neuspešnimi skoki na 5,65 m. Dva dni prej je v kvalifikacijah prestavil slovenski rekord na 5,70 m in se uvrstil med potnike za olimpijske igre 2016.

"Nekaj sem še pridobil z uvrstitvijo v finale SP. Pozdravi me tudi svetovni rekorder in olimpijski zmagovalec Francoz Renauld Lavillenie, pred kvalifikacijami me še ni," je dejal Robert Renner. S svojo predstavo v finalu ni bil zadovoljen, čeprav se je zavedal, da je bila tokratna začetna višina le 20 centimetrov pod njegovim državnim rekordom, tretja predvidena na 5,80 m pa je na številnih velikih tekmah v preteklosti že prinašala odličja.

"Začetna višina je bila 20 cm pod mojim osebnim rekordom, ki sem ga dosegel dva dni nazaj. Zato sem šel na ogrevanju na polno. Tekmo sem lepo začel na 5,50 m, kjer se je letvica tudi malo zatresla. Pričakoval sem, da mi bo nato steklo. Na 5,65 m pa sem letvico trikrat podrl in niti enkrat nisem bil blizu uspeha. Pričakoval sem več, moram priznati. Veter ni tako močno pihal kot v kvalifikacijah, vendar pogoji niso bili slabi. Imel sem težave v prvem in drugem delu, v kvalifikacijah pa le v drugem delu in sem to lažje odpravil. Tu pa sem imel dva problema in obeh nisem mogel popraviti, zato mi ni uspelo."

Za uvrstitev v finale je opravil štiri kvalifikacijske skoke brez poprave do vključno zadnje višine 5,70 m, ko so ta del nastopa končali, in delil prvo mesto. "V kvalifikacijah sem imel veliko željo, da pridem naprej. Tudi za finale sem imel veliko željo, velik osebni cilj in načrte, ker sem to rabil, vendar ni bilo pravega adrenalina, pa tudi ti fantje so ta čas še malo premočni zame."

Beri dalje...