Članek
"Med Zdravljico nisem čutil bolečine"
Objavljeno Aug 30, 2015

Slovenski speedwayist Matej Žagar je dirko za svetovno prvenstvo, veliko nagrado Poljske v Gorzowu končal na prvem mestu, čeprav je v rednem delu dirke, v 18. vožnji grdo padel in končal v zaščitnih ogradah ter je že bil v reševalnem vozilu. Žagar je vpisal drugo zmago med svetovno elito.

Na dirki za VN Poljske je bil drugi Američan Greg Hancock, tretji Britanec Tai Woffinden, četrti domačin Bartosz Zmarzlik.

Dvaintridesetletni Matej Žagar je v 18. vožnji sicer trčil z Dancem Nickijem Pedersenom, oba pa sta končala v zaščitni ogradi. Zadnji ni mogel nadaljevati, Žagarja pa so odpeljali na zdravniški pregled - sprva je kazalo, da Slovenec ne bo več dirkal - vendar se je po nekaj minutah vrnil na stezo in oddirkal ponovljeno dirko do konca, v polfinale pa se je prebil kot tretji. V polfinalu se je naprej prebil za Hancockom, drugo mesto pa je ubranil v zadnjih metrih. V finalu se je prebil na prvo mesto, ki ga ni več izpustil iz rok.

Po drugem mestu na dirki pred tem, v danskem Horsensu in drugem mestu na tem ovalu v lanski sezoni, je Žagar z zmago le potrdil izvrstno formo in tudi pripravljenost motorjev, saj je že tretjemu padcu v slabem mesecu dni zbral dovolj moči, da je na stadionu njegovega domačega kluba stopil tretjič v karieri na najvišjo stopničko. Če je še lani stopničke v Gorzowu delil še z dvema klubskima kolegoma, je bil letos edini, ki je na koncu dvignil na noge stadion, ki ga je do konca napolnilo kakih 17.000 navijačev.

Beri dalje...