Članek
"Vedno za Slovenijo, to je posebna čast"
Objavljeno Aug 30, 2015

Zoran Dragić bo na tokratnem evropskem prvenstvu eden izmed nosilcev igre v slovenski izbrani vrsti. "Upam, da bo Goran z nami naslednje leto za olimpijske igre," pravi Zoki, ki si tako želi uvrstitve vsaj med sedem najboljših na stari celini. "Seveda se še kakšne boljše uvrstitve ne bi branil. Več ni nikoli problem," dodaja.

V zadnjem času ste zabeležili nekaj lepih zmag, po podaljšku pa klonili proti Srbiji. Vam je na primer Pokal Adecco, kjer ste ugnali Italijane, dvignil samozavest pred nastopi na EuroBasketu?
Vsekakor se nam je dvignila samozavest. Igrali smo precej boljše kot na prvih tekmah, pozna se, da smo že dlje časa skupaj. Smo bolj povezani, žoga bolje kroži, več tečemo. A vse tekme pred prvenstvom ne štejejo nič. Je pa lepo videti, da lahko premagamo tudi takšno ekipo, kot je po imenih Italija.

Ste teden dni pred EP tam, kjer ste si želeli biti?
Vedno je treba še nekaj dodelati. Nikoli ne boš na evropsko prvenstvo krenil stoodstotno pripravljen. Vselej se nekje nekaj zalomi. Časa ni dovolj, reprezentanca in klub sta na primer povsem drugačna. Tu imaš na voljo le mesec in pol časa, treba je narediti čim več, potem pa imaš kar imaš. V klubu je več časa, dlje se pripravljaš, dovoliš si lahko tudi nekaj napak. Mislim pa, da smo na zelo dobri poti, to so pokazale tudi zadnje predstave.

Beri dalje...