Članek
Belgijci v Rigi zakuhali težave tudi Slovencem
Objavljeno Sep 08, 2015

V skupini D je veliko presenečenje pripravila Belgija, ki je v Rigi premagala Litvo s 76:74.

Belgijci so proti košarkarski velesili z obale Baltika dosegli enega največjih reprezentančnih uspehov in z dvema zmagama in enim porazom povedli v skupini pred Litvo, ki ima enak izkupiček. S tem so precej zakuhali stvari v skupini D glede vrstnega reda.

Z eno izmed štirih reprezentanc v Rigi se bo v osmini finala pomerila tudi Slovenija, če bo napredovala iz zagrebške skupine. V tej je veljalo, da se je treba izogniti četrtemu mestu, ki naj bi v prvem krogu izločilnih bojev prineslo dvoboj s favoritom skupine D - Litvo. Zdaj je že bolj verjetno, da Litovci ne bodo prvi, s tem pa četrto mesto v Zagrebu postaja na papirju manj, kakšno drugo mesto pa bolj neugodno."Nobenih kalkulacij ne bo. Teh si niti ne moremo privoščiti," je glede razpleta v obeh skupinah dejal slovenski selektor Jure Zdovc.

Slovenske navijače je pred letom dni sicer precej zbodla situacija ba svetovnem prvenstvu, ko je po mnenju mnogih Avstralija namerno izgubila z Angolo in se tako v nadaljevanju prvenstva izognila boju z nepremagljivo ekipo ZDA.

Beri dalje...