Članek
"Sem Grk, a Slovenija je moja ekipa"
Objavljeno Sep 09, 2015

Stefanos Dedas že kar nekaj časa uspešno sodeluje z Juretom Zdovcem, tokrat je že tretjič tudi član strokovnega štaba v slovenski izbrani vrsti. Pred današnjo tekmo z Grčijo in na njej bo naredil vse, da bi bil po koncu dvoboja edini zadovoljni Grk v zagrebški Areni.

Kako bi ocenili zadnjo tekmo z Nizozemsko?
Nekaj takega smo pričakovali, na tekmo smo bili dobro pripravljeni. Prvih sedem minut smo prikazali takšno predstavo, kot smo se dogovorili. Sploh niso dosegli koša. Jure je na vseh sestankih opozarjal, da igrajo čudno košarko. Nikoli se ne ustavijo, tudi takrat, ko precej zaostajajo. V tem je bila težava. V drugem polčasu smo izgubili pravi ritem in dali smo jim priložnost za vrnitev v igro. Ko smo znova začeli odlično igrati v obrambi, so jim sodniki podarili osem prostih metov in znova so prišli blizu. Raven sojenja ni bila takšna kot na prejšnjih tekmah. Igrali smo trdo obrambo, če pa imaš 'občutljivega' sodnika, je to težava. Vsi slovenski navijači vedo, da ta reprezentanca ni tako močna kot nekatere pred njo, a tekma je pokazala, da fantje imajo karakter. Vsi so lahko videli ključne koše Klemna Prepeliča in Zorana Dragića, a tudi Miha Zupan nam je dajal nekaj novih možnosti za igro. Tudi to je bilo pomembno. A posameznik ne dobi tekme, dobi jo ekipa. Zadovoljni smo z zmago, ta je bila tudi cilj.

Zdaj sledi dvoboj z vašo Grčijo.
Imajo boljšo ekipo, gre za zelo resno moštvo. Posamezniki v njej so osvojili že veliko naslovov. Toda, če se bomo držali zastavljenega načrta, ki ga je pripravil Jure Zdovc, in bomo igrali agresivno pred številnimi slovenskimi navijači, nam lahko kaj tudi uspe iztržiti.

Beri dalje...