Članek
Slovenija tretja v Zagrebu
Objavljeno Sep 10, 2015

Slovenija se na zadnji tekmi v Zagrebu meri z Makedonijo. Z zmago bi Slovenci osvojili tretje mesto v skupini C, samo tekmo pa so odprli z dobro igro v obrambi in napadu. Kasneje so nekoliko popustili, a v drugem polčasu zasluženo prišli do uspeha z 62:51.

"Moramo zmagati, to pa ne bo lahko, Makedonija je zelo čvrsta ekipa. Vedo, kaj počnejo, imajo dobrega trenerja. Pričakujem težko tekmo. Imajo gibljivega centra Richarda Hendrixa, težkega centra, štirico z dobrim metom, ki lahko igra tudi na položaju centra. Dvojčka Stojanovski sta dobra 'šuterja', tu pa je še izkušeni Vlatko Ilievski. Vse pozicije imajo dobro pokrite," je bil pred tekmo z Makedonijo previden selektor slovenske izbrane vrste Jure Zdovc, podobno pa je razmišljal tudi Zoran Dragić: "Imajo kakovostno ekipo, bo težka tekma. Poznamo jih že od prej. Imajo dobre centre in tudi 'šuterje'. Morali bomo biti osredotočeni v obrambi, igrati jo moramo ekipno vseh 40 minut." V makedonskem taboru so vlogo favoritov prepuščali Slovencem.

Ti so po napovedih znova začeli z agresivno obrambo, Makedonce pa so prisilili v težke mete in nekaj izgubljenih žog. Po košu Jake Klobučarja so Zdovčevi izbranci tako povedli z 9:2, kapetan Jure Balažić pa je zgrešil met za tri točke še za višje vodstvo. To je prišlo po košu Alena Omića, selektor Makedonije Marijan Srbinovski pa je po dobrih štirih minutah zahteval minuto odmora. Omić je še naprej zadeval, najprej po lepi asistenci Zorana Dragića, nato pa je še ukradel žogo in 'živalsko' zabil za 17:5. Slabi dve minuti pred koncem prve četrine je Nebojša Joksimović z edino slovensko trojko v prvem polčasu (1/7) prednost Slovenije povišal že na 22:8. Omić je že v prvi četrtini dosegel 10 točk, Makedonci pa so imeli porazen met iz igre (19 odstotkov).

Beri dalje...