Članek
Slovenija gre naprej, a brez navijačev
Objavljeno Sep 11, 2015

Slovenska košarkarska reprezentanca je na eurobasket v Zagrebu izpolnila zastavljeni cilj; s tremi zmagami se je uvrstila v osmino finala. So ga pa presegli slovenski navijači, ki so bili v Zagrebu vsekakor prvi.

Tudi selektor Jure Zdovc je tako kot igralci po nastopih v Zagrebu v prvi vrsti izpostavil slovenske navijače. "To v Zagrebu je bilo nekaj enkratnega, bilo je kot da smo v Ljubljani. Res, vsaka jim čast, globok poklon. Vemo, da zdaj potujemo precej daleč, zato bomo veseli vsakega, ki bo prišel v Francijo. Če ne drugače pa navijate za nas preko televizijskih ekranov," je dejal Zdovc.

Ta je po skupinskem delu takole ocenil nastope slovenske izbrane vrste. "V Zagreb smo prišli z namenom, da se uvrstimo dalje, da dobimo tri tekme ali več. Po štirih tekmah smo imeli dve zmagi in dve solidni predstavi, ki pa sta prinesli poraz. Lahko bi se zgodilo, da ne bi naredili nič, če bi izgubili proti Makedoniji. Jaz sem prepričan, da bo na primer danes Gruzija premagala Hrvaško. Hrvatom in Grkom tekmi ne pomenita nič. Že pred dvobojem sem se zavedal, da bomo proti Makedoniji morali odigrati na 120 odstotkih. Makedonci so bili blazno motivirani, ni bilo lahko," je še pred porazom Hrvaške proti Gruziji dejal prvi mož na klopi Slovenije.

Beri dalje...