Članek
Hrvaški pogled: Slovenija je favorit v osmini, a nato ...
Objavljeno Sep 12, 2015

Za mnenje o razpletu skupine C in o nadaljnem tekmovanju smo vprašali hrvaškega novinarja Tonija Horvata (24 sata), nekoga, ki je tekme v Zagrebu in slovensko reprezentanco doživel na nekoliko drugačen način, morda na bolj nepristranski in objektiven.

Kako bi ocenili razplet v skupini C?
Vse je bilo pravzaprav po pričakovanjih. Nekako se je vedelo, da bo o prvem mestu odločal dvoboj med Grčijo in Hrvaško. Na tej tekmi je slednja nastopila brez Bogdanovića, zmaga Grčije ni nobeno presenečenje. Hrvaška reprezentanca je na trenutke igrala zelo toplo – hladno, navadili so nas že na to, da morda najboljše igre prikažejo prav proti najmočnejšim tekmecem. Proti na papirju manjšim reprezentancam pa spremljamo mučenje. Tudi publika reagira na podoben način, to se je videlo po obiskanosti tekem. Na prvih tekmah (proti Sloveniji in Grčiji, op. p.) je bil obisk izjemno dober, nato pa je prihajalo vedno manj gledalcev. Temu je bila primerna tudi igra reprezentance, vse skupaj pa je bilo vseeno dovolj za drugo mesto.

Kaj menite o Sloveniji?
Glede na to, da manjka kar nekaj močnih imen, je bilo tretje mesto realno. Če povem po pravici, so me pri Sloveniji še najbolj prijetno presenetili navijači. Prihajali so v velikem številu, poskrbeli so za odlično vzdušje. Od igralcev me je presenetil Klemen Prepelič, imel je precej bolj pomembno vlogo kot sem domneval.

Igra Slovenije mora sloneti na obrambi, ker v napadu nima nikogar, ki bi bil izrazit strelec.
Točno tako. Napadalno gre za reprezentanco, ki je precej limitirana. Veliko je odvisno od tekanja, napad na postavljeno obrambo nekoliko 'šteka'. Res je ravno to; ni igralca, ki bi lahko sam vse potegnil naprej.

Beri dalje...