Članek
Sanjski finale v New Yorku
Objavljeno Sep 12, 2015

V finalu zadnjega letošnjega turnirja za velik slam, odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, se bosta pomerila prva nosilca Srb Novak Đoković in Švicar Roger Federer.

Oba teniška asa v polfinalu nista izgubila niza, Novak Đoković je s 6:0, 6:1 in 6:2 zlahka premagal branilca naslova Hrvata Marina Čilića,Roger Federer pa je bil prav tako v treh nizis s 6:4, 6:3 in 6:1 boljši od rojaka Stana Wawrinke.

Srb se je v New Yorku uvrstil v svoj šesti finale, doslej je zmagal le leta 2011, petkratni zmagovalec Federer pa se je v zaključni dvoboj uvrstil prvič po šestih letih. Doslej ima Švicar 17 zmag za grand slam, Srb pa devet. Rezultat v medsebojnih srečanjih je 21:20 za Federerja, ki je dobil tudi zadnji medsebojni obračun, v zadnjem medsebojnem finalu na največjih turnirjih, na letošnjem Wimbledonu, pa je bil po štirih nizih boljši prvi igralec sveta.

Lanski zmagovalec Čilić še vedno čaka na prvo zmago proti Srbu, tudi tokrat ni imel nobenih možnosti. Ne samo zaradi slabše forme, ampak tudi zaradi poškodbe desnega gležnja, zaradi katere je bilo njegovo gibanje oteženo. Dvoboj je trajal le 85 minut, Hrvat pa je Srbu v tem času vzel le tri igre. Đoković ni potreboval narediti nič spektakularnega, da bi se uvrstil v svoj 18. grand slam finale.

Beri dalje...