Članek
Največjega zvezdnika vrgli iz ekipe
Objavljeno Sep 15, 2015

Z Norveške prihaja šokantna vest, da so večkratnega svetovnega in olimpijskega prvaka v smučarskem teku Pettra Northuga izključili iz ekipe, ki bo tekmovala v novi sezoni svetovnega pokala v smučarskih tekih. Razlog za izključitev je poslovne narave, povezan je namreč s spodletelim dogovorom o uporabi znakov osebnega sponzorja.

Norveška smučarska zveza je v izjavi, objavljeni na svojih spletnih straneh, potrdila, da s Pettrom Northugom niso mogli skleniti dogovora o vprašanjih, povezanih z njegovim sponzorjem. Ker ni podpisal pogodbe, ga tudi niso mogli vključiti v ekipo, ki bo tekmovala v prihodnjem svetovnem pokalu.

"Brez podpisane pogodbe z nacionalno smučarsko organizacijo ni možno predstavljati Norveške v mednarodnih tekmovanjih," so zapisali v izjavi za javnost. "Petter Northug ni želel podpisati pogodbe za prihodnjo sezono, to njegovo odločitev obžalujemo," so ob tem še zapisali pri zvezi.

Potem ko je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Falunu osvojil štiri zlate kolajne, je moral odslužiti kazen, ki mu jo je podelilo norveško sodišče, ker je maja leta 2014 v vinjenem stanju povzročil prometno nesrečo. Olimpijski in svetovni prvak je 50 dni preživel v hišnem priporu, v katerem je moral nositi sledilno verižico.

Kot veliki šampion si je leta 2013 v pogajanjih z zvezo izboril poseben status, saj je treniral ločeno od preostanka reprezentance, s tem sicer ni bil več upravičen do sredstev zveze, priprave si je namreč plačeval iz bogate sponzorske pogodbe, ki jo je sklenil z italijanskim trgovskim gigantom Coop. Prav pogodba s Coopom je bila v ozadju spora z zvezo ter nenazadnje glavni povod za izključitev iz reprezentance.

Beri dalje...