Članek
Španci in Francozi v polfinalu
Objavljeno Sep 16, 2015

Španska reprezentanca se je po zmagi nad Grčijo s 73:71 (39:32) uvrstila v polfinale evropskega prvenstva v francoskem Lillu. Njen tekmec v polfinalu bo Francija, ki je ugnala Latvijo.

V španski izbrani vrsti je bil znova najbolj učinkovit Pau Gasol, ki je 27 točkam dodal še devet skokov, njegov moštveni kolega pri NBA ekipi Chicago Bulls Nikola Mirotić pa je dosegel 18 točk. V grški reprezentanci je Giannis Antetokounmpo dosegel 12 točk in pobral 17 žog pod obema obročema, Nick Calathes pa je tekmo končal s 14 točkami, sedmimi podajami in petimi skoki. Svojega dne tokrat ni imelVassilis Spanoulis.

Tekma je bil sicer vseskozi izenačena, na polovici zadnje četrtine pa so evropski prvaki iz let 2009 in 2011 le prišli do nekoliko večje prednosti sedmih točk. Grki so v zadnjih napadih zadeli dve trojki in se Špancem približali le na točko zaostanka. Gasol je dve sekundi in pol pred koncem dvoboja zadel le en prosti met. Drugega je zgrešil, do žoge je prišel sicer sijajni Antetokounmpo, ki pa je zgrešil met za tri točke s svoje polovice. Tako je padla še zadnja reprezentanca iz predtekmovalne skupine C, kjer je Slovenija osvojila tretje mesto.

Beri dalje...