Članek
Španci uspešni, Angleži ne
Objavljeno Sep 16, 2015

Z današnjimi osmimi tekmami se je začel skupinski del Lige prvakov v sezoni 2015/16. Juventus je v gosteh ugnal City, United pa je klonil na gostovanju pri PSV. Trije španski klubi so slavili.

Za derbi prvega dne je veljal obračun med vodilnim moštvom angleškega prvenstva manchester Cityjem in aktualnim podprvakom Lige prvakom Juventusom. Torinčani so sicer katastrofalno krenili v novo sezono, po treh odigranih kolih je stara dama šele 16. na lestvici Serie A z enim remijem in dvema porazoma.

Italijani so na tekmi sicer mrežo gostiteljev zatresli že v 13. minuti, a so slovenski sodniki zadetekPaula Pogbaja razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Že prej je imel v 2. minuti za domače lepo priložnost Raheem Sterling, vendar se je z obrambo izkazal zimzeleni vratar Gianluigi Buffon. V 33. minuti je imel lepo priložnost za City tudi Wilfried Bony, a je na robu kazenskegaprostora povsem sam slabo zadel žogo, ki je poletela precej mimo vrat. Isti igralec je bil tri minute kasneje za las prekratek v petercu Juventusa, ko mu je podal Aleksandar Kolarov. City je bil v zaključku prvega dela boljši, a poti do mreže Juventusa ni našel.

Se je pa to spremenilo v 57. minuti. Po podaji iz kota je Vincent Kompany skočil na Giorgia Chiellinija, od slednjega pa se je žoga odbila v gol. Italijanski branilec ni mogel verjeti, da Damir Skomina ni zapiskal prekrška nad njim. Kasneje je Sterling še enkrat izgubil dvoboj z Buffonom, na drugi strani pa se je izkazal Joe Hart ob poizkusu Stefana Sturara.

Beri dalje...