Članek
Takšnega centra drugje ni
Objavljeno Sep 23, 2015

Urejanje Nordijskega centra Planica se počasi bliža koncu. Dela so v zaključni fazi, začela se je tudi že vgradnja strojne opreme, notranjo opremo pa bodo montirali novembra. Tako naj bi bil v skladu z zastavljenimi roki za črpanje evropskih sredstev več kot 40 milijonov evrov vreden projekt decembra zaključen.

"Dela tečejo in po vseh zagotovilih izvajalcev bodo končana v roku,"pojasnjuje direktor Zavoda za šport Planica Jelko Gros, ki računa, da bo država lahko najmanj mesec dni pred koncem leta v Bruselj poslala vse zahtevke in počrpala obljubljena evropska sredstva za obsežen projekt.

Skupna vrednost tekaškega centra je 15,5 milijona evrov, skakalnega centra pa 24 milijonov evrov brez davka na dodano vrednost. Glede na prvotno oceno se je projekt nekoliko podražil, predvsem zaradi zemeljskih del, ki so bila dražja za 400.000 evrov.

Skakalni del centra je zaključen, v osrednjem objektu tekaškega dela pa se vgrajuje strojna oprema, postavlja se tudi nogometno igrišče. Končna montaža notranje opreme bo sledila novembra. "Do konca leta je treba porabiti še okoli štiri milijone evrov," ocenjuje Gros.

Beri dalje...