Članek
Tožilstvo zdaj tudi nad Blatterja
Objavljeno Sep 25, 2015

Dolgoletni prvi mož Mednarodne nogometne zveze se je naposled tudi sam znašel pod drobnogledom švicarskih oblasti.

Sepp Blatter, predsednik v odstopu Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki se že dlje časa sooča s številnimi očitki o korupciji, bo moral svojo nedolžnost dokazati tudi po sodni poti. Švicarsko državno tožilstvo je namreč danes sporočilo, da je sprožilo postopek in začelo preiskavo zoper Blatterja zaradi sumov finančnih nepravilnosti.

Blatter naj bi se danes sicer srečal z mednarodnimi mediji na sedežu Fife, a je bila novinarska konferenca najprej prestavljena za eno uro, kasneje pa so jo brez obrazložitve odpovedali. V pisarni javnega tožilca so potrdili, da že cel dan zaslišujejo Blatterja.

"Preiskava proti predsedniku Fife Josephu Blatterju je bila odprta 24. septembra. Osumljen je finančnih nepravilnosti," so še zapisali v pisarni švicarskega javnega tožilstva. Pričakuje se, da bo moral kmalu pred izpraševalce sesti tudi kandidat za novega predsednika Michel Platini. Med Blatterjevimi sumljivimi potezami se je namreč znašlo tudi plačilo dveh milijonov švicarskih frankov, ki jih je prejel Platini za delo med letoma 1999 in 2002, nakazilo pa je bilo izvršeno šele leta 2011.

Beri dalje...