Članek
Mourinho znova udrihal po Wengerju
Objavljeno Sep 25, 2015

Portugalski strateg je v seriji zelo očitnih namigov o svoji "stalni stranki" dejal, da je edini, ki lahko neovirano kritizira sojenje in da je edini, ki ni nikoli pod pritiskom.

Chelseajev trener José Mourinho se je podpisal pod nov besedni napad na svojo priljubljeno tarčo, trenerja Arsenala Arsèna Wengerja. Na vprašanje o odločitvi Angleške nogometne zveze (FA), ki je po ogledu posnetkov kaznovala Diega Costo zaradi udarcev v obrazLaurenta Koscielnyja med sobotnim derbijem obeh moštev, je Mourinho najprej dejal, da o sodniških odločitvah sam ne more govoriti brez zavor, medtem ko njegov londonski nasprotnik to lahko počne. 

"Mislim, da je vaše vprašanje jasno. Ne potrebujete mojega odgovora. Odgovor je v vašem vprašanju. To ni normalno," je začel Mourinho. "Bi moral Costa spremeniti svoj slog igre? Ne bom odgovoril. Ker če bom, potem bom suspendiran. Ne želim se dotakniti te teme in vsega, kar obkroža to situacijo. Želim si biti na klopi. V pravilniku je zapisano, da lahko nekateri trenerji govorijo o sodnikih pred tekmo ali po tekmi, nekateri pa ne. In jaz sem na seznamu trenerjev, ki so kaznovani pred ali po tekmi. Moram se držati tega pravilnika. Gre za namišljen seznam, toda vse je jasno."

Beri dalje...