Članek
Oblak poražen, Ilić do točke
Objavljeno Oct 01, 2015

V 2. kolu sta na sredinih tekmah zaigrala še dva slovenska nogometaša. Branko Ilić je sodeloval pri zgodovinski prvi točki Astane, Jan Oblak pa je doživel poraz proti bivšim soigralcem. Naposled je prišel tudi uspešen angleški dan.

Madridski Atlético je rahlo presenetljivo klonil doma proti Benfici (1:2),Jan Oblak je vso tekmo branil vrata Colchonerosov. Portugalci so sedaj s šestimi točkami na vrhu skupine C, Španci so drugi s tremi, sledita Astana in Galatasaray s po eno točko. 

Benfica je v Madridu začela odločno in Jonas je po samostojnem prodoru ogrozil vrata domačih že v peti minuti, bil je malce nenatančen. V 15. minuti je slovenskega vratarja rešil Filipe LuísGonçaloGuedes je po vtekanju z leve že obšel Oblaka, toda na črti je gol preprečil brazilski branilec. Colchonerosi so se nato prebudili inJackson Martínez je v 21. minuti zapravil lepo priložnost, dve minuti kasneje pa je Antoine Griezmann namestil strel Ángelu Correi za vodstvo. Takoj zatem je Martínez z glavo zapravil še eno lepo priložnost. Kolumbijec je bil nespreten tudi v 29. minuti, tokrat po podaji Griezmanna.

Neučinkovitost se je Atletom maščevala v 36. minuti. Po predložkuSemeda je na drugi vratnici do žoge prišel Nico Gaitán in matiral Oblaka s strelom, ki se je odbil od tal. Benfica je na odmor tako odšla z dodatno dozo samozavesti.

Portugalci so v drugem polčasu prišli do hitrega vodstva. V 51. minuti je v protinapadu Gaitán prodrl po levi in našel Guedesa, ta je iz težkega kota ugnal Oblaka. To je bil po 47 zadetkih tujcev v dresu Benfice prvi gol Portugalca od leta 2012, ko je za orle v LP zadelNelson Oliveira. Šest minut kasneje se je na drugi strani izkazalJúlio César. Brazilec je najprej odbil neugoden strel Tiaga Mendesa, nato pa ustavil še odbitek z noge Corree. V 67. minuti je Griezmann s kota odlično podal, Diego Godín pa je z glavo meril nenatančno. Varovanci Diega Simeoneja so vse do konca pritiskali, a so bili njihovi napadi jalovi in zmage so se veselili Lizbončani.

Beri dalje...