Članek
Zavec v boj za pasova po verzijah WBA in IBO
Objavljeno Oct 30, 2015

Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec se pripravlja na tretji dvoboj v ZDA, kjer se bo 25. novembra v Miamiju pomeril s svetovnim prvakom po verzijah WBA in IBO Kubancem Erislandyjem Laro.

"Grem v sršenje gnezdo. Zavedam se potencialnih nevarnosti," je manj kot mesec dni pred dvobojem z Erislandyjem Laro na  novinarski konferenci dejal Dejan Zavec, ki je o 32-letnem Kubancu govoril z izbranimi besedami: "To je zame velik izziv. Laro spoštujem, a se ga ne bojim. Ne grem v Ameriko, da bi vknjižil nov poraz. Če bi tako razmišljal, potem do tega dvoboja ne bi prišlo."

Zavčeve priprave potekajo po načrtu. Po osnovnih pripravah za pridobivanje telesne moči, ki so potekale v Sloveniji, bo v Nemčiji poudarek na taktični in tehnični pripravi s sparing partnerji. Po Zavčevem mnenju je Lara taktično izjemno podkovan. Gre namreč za predstavnika kubanske šole boksa. V poklicnem boksu ima 21 zmag, dva neodločena dvoboja in dva poraza ter je drugi na svetovni boksarski lestvici v supreveltrski kategoriji.

"Gre za borca, ki je dal prestal zelo kakovostno šolo. V amaterskem boksu je imel 340 dvobojev. V boksu vse bolj odloča moč. Tudi Lara je močan, ampak boksa na distanco in nabira točke. V ospredju ima desno roko, zato se je treba privaditi na ta slog," je o tekmecu še povedal Zavec.

Zanj bo to tretja pot čez lužo. Dvakrat je izgubil, proti Andreju Bertuin Keithu Thurmanu, dvoboj proti Lari bo za 39-letnega Ptujčana, ki ima šampionski pas po verziji WBF, že 40. v karieri. Pravi, da bo to zanj vrhunec kariere ali vsaj eden vrhuncev.

Beri dalje...