Članek
Šok za slovensko reprezentanco
Objavljeno Nov 09, 2015

Slovenska reprezentanca na kvalifikacijski tekmi z Ukrajino za nastop na Euru 2016 ne bo mogla računati na napadalca Roberta Berića.

Slovenska nogometna reprezentanca je pred začetkom priprav na obračun dodatnih kvalifikacij z Ukrajino, ki bo odločal o potniku na evropsko prvenstvo prihodnje leto v Franciji, doživela velikudarec, saj se je na tekmi francoske lige poškodoval Robert Berić.

St. Etienne, ki ga je pred začetkom letošnje sezone okrepil nekdanji napadalec Maribora, je v 13. krogu francoske Ligue 1 gostoval v Lyonu in izgubil s 3:0 (1:0).

V 78. minuti srečanja - dobrih deset minut po tem, ko je gostujoči trener Cristophe Galtier porabil še zadnjo zamenjavo - jo je v naletu Jordana Ferrija skupil slovenski reprezentant, ki je utrpel poškodbo desnega kolena. 

Berića je po grobem, predvsem pa nepotrebnem štartu francoskega vezista, oskrbela zdravniška služba, vendar je kljub poskusom, da bi tekmo odigral do konca, predčasno zapustil igrišče.

Ferri, ki je za svojo potezo prejel rumeni karton, je bil po tekmi žrtev verbalnih napadov trenerja St. Etienna, ki je 23-letniku očital, da je po nepotrebnem poškodoval enega izmed njegovih nosilcev igre. ''Mlad igralec je, mora se naučiti. Upam, da ga bo v svoje roke dobil disciplinski komite,'' je povedal Galtier in potrdil, da je nadaljevanje sezone za slovenskega napadalca pod velikim vprašajem. ''Berić bi lahko manjkal 15 dni ali šest mesecev.''

Beri dalje...