Dogodek
Alice in WonderBand
Datum dogodka
5.3.2024 20:00
Lokacija dogodka
Hostel Celica

Glasbeno srečanje - Sozvočja sveta

Ana Vrbaški - glas, telesna tolkala
Marko Dinjaški - telesna tolkala, glas, didžeridu, bobni

Alice in WonderBand na svojem debitantskem albumu "RikaTaka: New Balkan Rhythm" v balkanski prostor vnaša nenavadno in prepričljivo žanrsko mešanico.
Duo, ki ga sestavljata Ana Vrbaški in Marko Dinjaški popelje občinstvo na popotovanje po Balkanu, akustični zvoki telesa kot instrumenta pa se združujejo z glasbenim izročilom Balkana, z ljudskimi pesmimi iz Srbije, Hrvaške, Bosne, Severne Makedonije,
Bolgarije, Moldavije,Grčije,Turčije, Kosova in celo Madžarske, ter v poslušalcu prebujajo radovednost po bogati glasbeni tradiciji regije. Povsem drugačni zvoki Balkana.

V letu 2024 se bosta udeležila festivalov Balkan trafik (Bruselj), Music Meeting (Nijmegen), Trefpunt (Gent), Maraton hudby (Brno), WMFB (Bratislava), E.T.N.O. festival (Koprivnica), zagotovo pa nas obiščeta ponovno tudi v Ljubljani.Vstop je brezplačen. Vljudno vabljeni.
Koncert organizira KUD Sestava v sodelovanju z javnim zavodom Ljubljanski grad.
Kulturni program omogoča Mestna občina Ljubljana.

#glasba #HostelCelica #Koncert #kultura #Ljubljana #Sozvočjasveta #ljubljana #Škofljica #Vrhnika #IvančnaGorica #Ig #Domžale #Trzin #Medvode #mengeš #LogDragomer #Grosuplje #DolpriLjubljani #Vodice